Povestea nomazilor români care și-au pus cortul în Mayfair, unul dintre cele mai luxoase cartiere din Londra

Povestea nomazilor români care și-au pus cortul în Mayfair, unul dintre cele mai luxoase cartiere din Londra

Aurel Roman, un nomad român în vârstă de 39 de ani refuză să-și mute cortul pe care l-a ridicat în Park Lane, centrul luxosului cartier Mayfair din Londra. Locuiește acolo alături de partenera sa, Larisa, româncă și ea. „Aceasta este noua mea casă și nu trebuie să plătesc nimănui niciun ban pentru ea”, spune el.

Povestea lui Aurel Roman a început în urmă cu trei luni, când el și partenera sa, Larisa, și-au instalat tabăra pe marginea gazonului în centrul străzii cu două benzi din Mayfair, scriu jurnaliștii tabloidului britanic „ Daily Mail ”.

Ignorând instrucțiunile poliției de a pleca, Roman și-a apărat dreptul de a rămâne, invocând intrarea sa legală în Regatul Unit și afirmând: „Aceasta este noua mea casă și nu trebuie să plătesc nimănui niciun ban pentru ea”.

Alegerea Park Lane ca reședință ar putea părea perplexă la început, având în vedere că prețul mediu al proprietăților din zonă este de aproximativ 12 milioane de lire sterline. Roman a explicat că locația centrală a oferit acces ușor la locuri precum Victoria Station și Oxford Street, unde el și Larisa puteau cere sprijin financiar de la trecători. Răspunsurile londonezilor au fost amestecate, unii oferind asistență, iar alții manifestând ostilitate.

Reacții mixte din partea londonezilor

În timp ce vorbea, Larisa dă de mâncare unui grup de porumbei folosind pachete de chipsuri. Ea a atârnat mere pentru ca păsările să ciugulească și a plantat flori pentru a crea un mediu mai primitor pentru ele.

Cu toate acestea, autoritățile locale au montat capcane pentru a prinde șobolani și alți dăunători, iar unii șoferi își exprimă disprețul strigând insulte în timp ce trec pe lângă ei.

În ciuda faptului că nu cunoaște limba engleză, Aurel a transmis mesajul ei: „Ea vrea să înțelegeți că suntem persoane decente. Viața este dificilă pentru noi și suntem nevoiți să cerem ajutor, dar nu facem rău nimănui”.

În trecut, persoanele fără adăpost care s-au adăpostit în apropierea drumului divizat au fost asociate cu probleme precum furtul de buzunare și comportamentul perturbator.

Roman și-a exprimat dorința de a munci, dar a explicat că actele i-au fost furate din cortul lor, ceea ce i-a lăsat în imposibilitatea de a-și asigura locuri de muncă. În ciuda circumstanțelor lor, Roman și Larisa se străduiesc să mențină o aparență de normalitate, plantând flori și hrănind porumbei pentru ca în cortul lor să se simtă ca acasă.

Situația lor a stârnit îngrijorări cu privire la lunile de iarnă care se apropie. Întrucât cuplul se bazează pe toaletele cafenelelor locale și ale organizațiilor caritabile pentru persoanele fără adăpost, întrebarea cum vor face față sezonului rece rămâne fără răspuns. Cu toate acestea, ei rămân optimiști, navigând cu reziliență într-o viață care a luat o turnură neconvențională.

Cortul nomazilor, lângă hoteluri de cinci stele

Prezența altor indivizi precum „Keef”, un vagabond din Scoția, și George Roman, un român de 60 de ani care caută o nouă cale profesională, adaugă și mai multă complexitate narațiunii. În timp ce trecutul și circumstanțele lor diferă, apare un fir comun - nevoia de a găsi un loc pe care să-l numească acasă și de a-și crea un sentiment de apartenență.

Consiliul orașului Westminster a reacționat la această situație, subliniind angajamentul lor de a aborda problema persoanelor fără adăpost și de a oferi sprijin persoanelor aflate pe străzi. Aceștia au evidențiat natura complexă a problemei, cu factori care variază de la rupturi de relații până la dependență și traume. Purtătorul de cuvânt al consiliului a subliniat importanța eforturilor lor continue, colaborând cu organizații pentru a oferi locuințe sigure și asistență profesională.

Juxtapunerea cortului lui Roman pe fundalul hotelurilor de cinci stele, al vehiculelor de lux și al unităților comerciale de lux ne invită să reflectăm asupra diferitelor căi care îi aduc pe indivizi într-un spațiu comun. În timp ce londonezii trec pe lângă el, sunt întâmpinați de o poveste neconvențională de supraviețuire - una care ne îndeamnă să luăm în considerare complexitatea lipsei de adăpost, fragilitatea circumstanțelor și capacitatea nelimitată a sufletului uman de a rezista.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene