Povestea petei de cenușă cu care Joe Biden a apărut pe frunte la summitul B9 de la Varșovia FOTO

Povestea petei de cenușă cu care Joe Biden a apărut pe frunte la summitul B9 de la Varșovia FOTO

Președintele american Joe Biden a apărut la summit-ul B9 de la Varșovia cu o pată pe mijlocul frunții, un obicei al religiei sale care marchează începutul Postului Mare.

Biden a apărut cu o pată de cenușă pe frunte FOTO Profimedia

Semnul de pe fruntea președintelui american a dat naștere la multe speculații pe rețelele sociale. Mulți au presupus că președintele s-a lovit la cap, însă, în realitate, liderul de la Casa Albă avea în mijlocul frunții cenușă, care reprezintă un semn al credinței sale. Catolic practicant, Biden a marcat astfel Miercurea Cenușii, adică începutul Postului Paștelui.

„O oportunitate de a ne angaja din nou lui Dumnezeu“

Înainte de întâlnirea cu liderii europeni, Joe Biden a participat la Liturghia de Miercurea Cenușii, care a avut loc în camera sa de hotel din Varșovia . Ceremonia a fost celebrată de un preot polonez.

„Astăzi, mă alătur creștinilor din întreaga lume pentru a celebra Miercurea Cenușii. Timpul Postului Mare este un timp pentru reflecție și discernământ și o oportunitate de a ne angaja din nou lui Dumnezeu și unii altora. Să continuăm să păstrăm credința și să privim cu inimile pline de speranță spre Paște”, a scris Biden pe Twitter.

Preot: „Totul s-a petrecut în mare secret“

Părintele Wiesław Dawidowski, care a oficiat ceremonia, a transmis pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii, dar și un mesaj: „Astăzi este Miercurea Cenușii. Chiar și cei mai puternici din această lume iau cenușă – dacă aparțin tradiției catolice. Am avut onoarea astăzi să pun cenuşă pe fruntea preşedintelui SUA, domnul Joe Biden. Totul s-a petrecut în mare secret, dar acum pot să vorbesc: într-o capelă improvizată, lângă apartamentul președintelui, ne-am rugat pentru pace, convertirea Rusiei și lumina Duhului Sfânt pentru domnul președinte”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...