Povestea suprarealistă dintre o judecătoare și o „clarvăzătoare”, Magdolna Cecilia Eross

Povestea suprarealistă dintre o judecătoare și o „clarvăzătoare”, Magdolna Cecilia Eross

Justiția a pronunțat hotărârea definitivă într-un caz de șantaj de zeci de mii de euro, în care a căzut victimă o judecătoare. Autoarea faptei a scăpat de închisoare, dar trebuie să plătească daunele financiare pe care i le-a provocat magistratului.

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, definitiv, încetarea procesului penal, ca urmare a prescrierii faptelor, faţă de Magdolna Cecilia Eross. Femeia, susţinând că este colaboratoarea unui „clarvăzător” şi „profitând de credulitatea şi starea emoţională deosebită a persoanei vătămate”, a primit zeci de mii de euro de la o judecătoare.

Magistratul a plătit banii de teamă că, în caz contrar, copilul ei va suporta „consecinţe grave”. Instanța a admis în parte acţiunea civilă, obligând inculpata la plata sumei de 19.500 de euro şi 37.805 lei către magistrat. În total este vorba despre aproximativ 28.000 de euro. Autoarea faptei de șantaj a plătit anterior suma de 10.000 de euro.

În acest dosar, în 2019, femeia cu domiciliul în Târgu Mureș a fost condamnată la trei ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată. Hotărârea a rămas definitivă, iar condamnata a fost depistată în străinătate, adusă în țară și depusă în penitenciar pentru executarea pedepsei.

În 2021, a reușit să obțină rejudecarea procesului și a fost eliberată din închisoare pentru că nu i-ar fi fost comunicată legal hotărârea astfel încât să o poată contesta la instanța de apel. În rejudecare, s-a constatat că fapta s-a prescris în martie 2023.

Bani trimiși în urma unor emailuri de amenințare

„În sarcina inculpatei s-a reţinut, în esenţă, că în perioada octombrie - noiembrie 2014, profitând de credulitatea şi starea emoţională deosebită a persoanei vătămate, i-a solicitat acesteia suma de 38.000 euro, prin intermediul emailurilor, comunicând că în caz contrar copilul ei va suporta consecinţe grave, cu referire chiar la decesul lui, sumă remisă în mai multe tranşe, pentru a nu se produce cele prezise”, se precizează în dosar.

Iniţial, în perioada decembrie 2012 - iunie 2013, între persoana vătămată şi un bărbat a avut loc o corespondenţă, referitoare la situaţia familială a acesteia, în cadrul căreia cel din urmă i-a sugerat să depună o sumă de bani la două biserici, pentru copilul ei, pentru a fi ferit de suferinţele ce ar urma în eventualitatea producerii unui divorţ al bunicilor materni. Judecătoarea ar fi rămas susprinsă de faptul că persoana știa de posibilul divorț din familie.


După ce „clarvăzătorul” ar fi suferit un accident de circulaţie, femeia i-a trimis acestuia, cu titlu de împrumut, 2.000 de euro, sumă necesară intervenţiilor chirurgicale, şi ulterior 1.700 de euro, pe numele „asistentei" acestuia, pentru a fi depuşi la două biserici din Ungaria.

„În perioada octombrie - noiembrie 2014, inculpata (...) i-a prezentat persoanei vătămate, prin intermediul email-urilor, diverse scenarii implicând copiii lor, în sensul producerii unor evenimente nefericite, chiar şi decesul acestora, fapt ce a condus la remiterea în mai multe tranşe a sumei de 38.000 euro, pentru a nu se concretiza evenimentele prezise”, se arată în motivare. Judecătoarea credea că există persoane capabile să prevadă viitorul ori să aibă acces la informaţii privind terţe persoane pe o cale de natură ezoterică ori parapsihologie.

Magdolna Cecilia Eross are profil pe site-ul specializat imdb.com , unde se precizează că este regizor şi producător de filme.



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?