Povestea tragică a cuplului care s-a luptat cu teroriștii Hamas pentru a-și salva copiii. Kibuțul în care locuiau, locul unui masacru

Povestea tragică a cuplului care s-a luptat cu teroriștii Hamas pentru a-și salva copiii. Kibuțul în care locuiau, locul unui masacru

Consulul Israelului în regiunea de vest a Ucrainei, Oleg Vișniakov, a împărtășit pe Facebook povestea tragică a unui cuplu israelian care s-a luptat cu militanții palestinieni Hamas pentru a-și salva copiii. Ei locuiau în kibuțul Kfar Aza, în sudul Israelului, la circa 5 km est de Fășia Gaza, unde armata israeliană a descoperit scena unui masacru.

Israelienii de la graniță au fost atacați în casele lor FOTO PROFIMEDIA

Un cuplu israelian a ucis șapte militanți Hamas înainte de a fi la rândul lor omorâți.

Adar și Itay Berdychivsky din așezarea comunitară Kfar Aza (sud) au fost ofițeri în armata israeliană și aveau arme în casă.

Când au văzut teroriștii Hamas apropiindu-se de casa lor, cuplul și-a ascuns gemenii în vârstă de 10 luni în camera de securitate din beton armat, obligatorie prin lege în toate clădirile noi de la graniță. Apoi s-au întors în locuința principală pentru a-i aștepta acolo pe teroriști, gândindu-se că astfel le va distrage atenția de la copiii lor.

Adar și Itay au reușit să ucidă șapte militanți Hamas și și-au salvat copiii, dar nu au reușit să se salveze și pe ei.

Copiii lor au rămas singuri în camera de siguranță preț de 13 ore înainte ca unchiul și bunicul lor să îi găsească.

„Acum sunt în siguranță, sunt înconjurați de dragoste și grijă. Fratele lui Itay și tatăl lui Adar, care s-au luptat cu militanții ore întregi și au salvat zeci de oameni - deși nu au putut ajunge la timp [pentru a-i salva] la rudele lor - i-au găsit", a scris pe pagina sa de Facebook Oleg Vișniakov, consulul Israelului în regiunea de vest a Ucrainei.

Familii masacrate

O familie de cinci persoane ar fi fost masacrată în locuința lor din Israel de teroriștii Hamas, la scurt timp după ce le-au trimis prietenilor un mesaj prin care îi anunța că s-au refugiat într-o cameră sigură.

Tamar Kedem-Siman Tov și soțul ei, Yonatan (Johnny), s-au grăbit să intre în buncărul din locuința lor din Nir Oz, un kibbutz de lângă Gaza, a relatat Sydney Morning Herald.

Ei s-au adăpostit împreună cu fetele lor gemene de 6 ani, și cu fiul lor de 4 ani.

Tamar, în vârstă de 35 de ani, le-a trimis prietenilor ei din Sydney un mesaj pe WhatsApp pentru a-i anunța că sunt în siguranță.

"Bună, băieți, am intrat în adăpostul din casa noastră, toți mergem (sic) bine", scria în mesaj.

O oră mai târziu, nu mai răspunde la mesaje.

Prietenii au aflat ulterior că teroriștii au pătruns în cameră și au ucis întreaga familie.

Activistă pentru drepturile femeilor, Tamar făcea campanie pentru a deveni șefa Consiliului Regional Eshkol. Soțul lui Tamar era manager de operațiuni și cultivator de grâu în Nir Oz, un kibbutz aflat la aproximativ trei kilometri de granița cu Gaza, cu o populație de aproximativ 400 de persoane.

Scena unui masacru

Marți, forțele de apărare israeliene au condus presa străină prin kibbutzul Kfar Aza, una dintre cele mai afectate zone pe care militanții Hamas au luat-o cu asalt după ce au creat breșe în barierele ce despart sudul Isarelului de Fâșia Gaza.

„Vedeți bebelușii, mamele, tații, în dormitoarele lor, în camerele lor de protecție și cum teroristul îi ucide. Nu este un război, nu este un câmp de luptă. Este un masacru, este o activitate teroristă. N-am mai văzut așa ceva în viața mea. Este ceva ce obișnuiam să ne imaginăm de la bunicii, bunicile noastre în pogromurile din Europa și din alte locuri. Nu este ceva ce se întâmplă în istoria nouă", a spus generalul-maior israelian Itai Veruv, citat de Reuters.

În Kfar Aza, circa 70 de localnici au fost măcelăriți în timpul atacului devastator al teroriștilor Hamas, relatează Times of Israel.

Militanții palestinieni au pornit sâmbătă într-un masacru, ucigând sute de israelieni și luând zeci de ostatici în locuri precum Kfar Aza, lângă Sderot. O parte dintre case au fost distruse aproape în totalitate în urma atacului și au pereții prăbușiți și arși.

Soldații încă securizau marți drumurile kibbutzului, unde sunt case cu un singur etaj și verande, palmieri și bananieri, în timp ce în depărtare se auzeau rafale de foc și explozii. Deasupra se puteau auzi avioane și era vizibil fumul de la bombardamentele israeliene în Gaza.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat că bilanțul atacurilor Hamas a ajuns la 900 de morți, majoritatea fiind civili împușcați în casele lor, pe străzi sau la un festival de muzică electronică, de unde au fost recuperate cadavrele a 260 de persoane. Peste 100 de israelieni, civili și soldați, au fost luați ostatici în Gaza.

Cel puțin 770 de locuitori din Gaza au fost uciși în loviturile israeliene, potrivit oficialilor, în timp ce cartiere întregi au fost puse la pământ

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?