Povestea tragică a unui orfan de 13 ani l-a împins spre moarte. Ce arată ancheta despre sinuciderea sa

Povestea tragică a unui orfan de 13 ani l-a împins spre moarte. Ce arată ancheta despre sinuciderea sa

Băiatul nu s-a putut adapta la viața în centrele de plasament și după ce a fost mutat mereu, prim mai multe centre de plasament și rezidențiale, acesta a fost dezamăgit în mai multe rânduri de cei care se ocupau de îngrijirea sa, potrivit unei anchete. În final, s-a sinucis.

Adolescentul nu s-a putut adapta la atât de multe schimbări FOTO Facebook

Adolescentul de 13 ani din sudul Australiei a fost plimbat între 18 centre de plasament și rezidențiale, după care s-a sinucis. Deși și-a manifestat dezamăgirea, medicul legist David Whittle nu a concluzionat că moartea adolescentului de 13 ani ar fi putut fi prevenită.

El a declarat că circumstanțele legate de moartea lui Zhane Chilcott, care a avut loc în 2016, au fost complexe și multifactoriale. Întrebarea dacă moartea băiatului ar fi putut fi evitată a fost, prin urmare, complicată. Whittle a declarat că au fost mai multe eșecuri în cazul lui Zhane. Printre acestea, s-au ratat oportunitățile de intervenție timpurie, înainte de a intra în îngrijire, sau cele de a face față traumei asociate cu plasamentele multiple. De asemenea, în perioada de dinaintea morții sale, s-au ratat multiplele oportunități de a aborda problemele sale psihiatrice.

Efectul dezastruos al mutărilor repetate

O analiză a acestor oportunități ratate nu conduce cu certitudine la concluzia că moartea prin sinucidere a lui Zhane putea fi prevenită”, a declarat, joi, medicul legist în concluziile sale. „Cu toate acestea, constat că în cazul lui Zhane au existat o serie de oportunități ratate pentru a modera șansele de deces prin sinucidere. Efectul cumulativ al tuturor acestor eșecuri a fost acela de a crește riscul de sinucidere. Dacă nu ar fi avut loc aceste eșecuri, se poate spune doar că riscul ca Zhane să își ia viața ar fi fost redus”, a precizat el.

La deschiderea anchetei, avocatul care o asistă pe Sally Giles a declarat că adolescentul se afla într-un fel de îngrijire de stat sau într-un centru de plasament de la vârsta de aproximativ 12 luni.

Ea a spus că scurta sa viață a fost marcată de o instabilitate semnificativă a plasamentului, ceea ce a dus la o oportunitate minimă de a dezvolta relații semnificative și sigure cu adulții care au avut grijă de el, scrie Daily Mail .

Greșeli, după greșeli

Giles a declarat că Zhane a suferit, de asemenea, de o multitudine de probleme de comportament și la școală, provocate de traume semnificative și de lipsa de ajutor în momente critice din viața sa. La un moment dat a fost plasat la un centru de plasament cu experiență în partea de nord a statului, unde se spune că a prosperat, a început să meargă la școală în mod regulat și a fost nominalizat pentru un rol de lider.

Dar când îngrijitorul a spus că nu poate continua să aibă grijă de băiat fără o creștere a fondurilor, autoritățile au refuzat să ofere bani în plus.

În schimb, Zhane a fost plasat într-un centru rezidențial pe o perioadă de trei luni, cu costuri mai mari decât cele solicitate de îngrijitor pentru un an întreg.

În concluziile sale, Whittle a recomandat să se stabilească un registru de risc pentru copiii aflați în grija statului, în care să se înregistreze toate amenințările sau incidentele de automutilare.

De asemenea, el a solicitat o revizuire a plăților către îngrijitorii familiali în vederea creșterii numărului de persoane dispuse să primească copii și a recomandat ca, cel puțin o dată la 12 luni, să se analizeze în mod semnificativ contactul copiilor aflați în îngrijire cu membrii familiei biologice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…