Povestea uimitoare a unei israelience care a ținut piept teroriștilor Hamas timp de 20 de ore. Gluma care i-a salvat viața | VIDEO

Povestea uimitoare a unei israelience care a ținut piept teroriștilor Hamas timp de 20 de ore. Gluma care i-a salvat viața | VIDEO

În așteptarea salvării, o femeie israeliană a reușit să le distragă atenția teroriștilor Hamas, timp de 20 de ore. Rahel Edri a povestit presei că le-a servit băuturi răpitorilor și a glumit cu ei, până când forțele de salvare au putut sosi.

Rahel Edri, femeia răpită de teroriștii Hamas FOTO Channel 13 TV

O femeie israeliană, ținută ostatică împreună cu soțul ei în casa lor timp de 20 de ore, a povestit, luni, calvarul prin care a trecut. Se pare că glumele și amabilitatea i-au salvat viața, notează publicația Haaretz.

Totul a început după ce s-a auzit sunetul unei sirenă de rachetă care i-a făcut pe cei doi să se îndrepte spre adăpostul lor anti-bombă din casa lor, din orașul Ofakim, a declarat Rahel Edri, pentru site-ul de știri Walla.

Cinci bărbați au spart geamurile, pretinzând că sunt polițiști, însă vorbeau în limba arabă. Bărbații i-au forțat pe soți să meargă la etaj, le-au spart telefoanele, le-au scotocit prin dulapuri și le-au adresat diverse întrebări.

„Au îndreptat un pistol spre mine și mi-au ținut o grenadă deasupra capului”, le-a spus Edri, jurnaliștilor.

„Le-am spus că trebuie să injectez insulină, încercând să le distrag atenția de la faptul că am copii care sunt polițiști... Le-am oferit băuturi: Cola Zero, apă”, a continuat ea.

Atacatorii i-au spus femeii că sunt eroi și că copiii lor le susțin acțiunile. Între timp, aceștia verificau ferestrele pentru a se asigura că nimeni nu vine să-i salveze pe ostatici.

Glumele care i-au salvat viața

Edri a spus că a glumit cu atacatorii, în încercarea de a câștiga timp pentru sosirea forțelor de salvare.

„Am spus: „Vă voi învăța ebraică, iar voi mă veți învăța pe mine arabă. Am înțeles că era o chestiune de viață și de moarte”, a mai mărturisit femeia.

Într-un final, în toiul nopții, cei doi ostatici au fost salvați. Femeia spune că în momentul în care a auzit forțele speciale intrând i-a fost frică de faptul că, accidental, ar putea trage în ea.

„În loc să ne omoare, teroriștii au fugit în diferite locuri și s-au ascuns până când au fost împușcați. Vreau să mulțumesc poliției. Ei sunt eroii noștri”, a transmis femeia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat