Povestea veteranului american care s-a înolat să lupte pentru Ucraina, dar a fugit la ruși. „Amenințase conducerea și toți legionarii”

Povestea veteranului american care s-a înolat să lupte pentru Ucraina, dar a fugit la ruși. „Amenințase conducerea și toți legionarii”

Un veteran american s-a alăturat Legiunii Internaționale a Ucrainei, apoi a dezertat și a fugit, în mod șocant, în Rusia. Foștii săi tovarăși îl numesc incompetent și spun că a lăsat numai haos în urma lui.

Soldatul american care a dezertat și a fugit la Moscova FOTO Shutterstock

Cei care au luptat alături de el în Ucraina au declarat, pentru publicația Insider , că părea a fi o persoană instabilă, atât pe câmpul de luptă, cât și în afara lui.

Timpul său petrecut în Ucraina pune sub semnul întrebării procesele de verificare ale Legiunii Internaționale a țării .

A plecat să lupte în Ucraina, a dezertat în Rusia

Când Rusia a invadat Ucraina, în februarie anul trecut, zeci de luptători străini s-au adunat pentru a ajuta la apărarea țării. Printre ei s-a numărat și John McIntyre, un veteran american, de 25 de ani, poreclit Johnny Alabama sau Bama, de către colegii săi de luptă, care au luat armele și s-au alăturat Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială a Ucrainei.

Videoclipurile îl arată pe american, printre luptătorii în uniformă, strigând „Dumnezeu să binecuvânteze Ucraina” și „Du-te naibii, Rusia”.

Apoi, el a decis să schimbe partea.

În februarie 2023, McIntyre stătea într-un restaurant din Moscova și vorbea cu un jurnalist de la rețeaua rusă controlată de stat, RT, despre decizia sa de a dezerta din Ucraina în Rusia.

McIntyre este primul luptător străin cunoscut care a trecut liniile inamice, pentru a se alătura Rusiei. În intervi, el a susținut că încă de când a plecat în Ucraina a plănuit să dezerteze.

Bărbatul ar fi creat numai probleme în Ucraina

De partea cealaltă, doi legionari care au avut de-a face, în mod direct cu McIntyre, au declarat pentru Insider că este o persoană instabilă, care a făcut ravagii în Ucraina și a fost exclus din legiune, înainte de a decide să dezerteze.

Ei i-au creionat o imagine a unui bărbat tulburat, care cel puțin o dată a băut excesiv de mult alcool în timp ce se lupta și a urinat într-un vehicul al armatei. În cele din urmă, i s-a interzis să folosească arme, deoarece a fost considerat un pericol pentru el însuși și pentru cei din jurul său.

Malcolm Nance, un fost ofițer al Marinei SUA și expert în combaterea terorismului, care s-a alăturat Legiunii Internaționale a Ucrainei în primele zile ale războiului și de atunci a devenit o față recunoscută a luptătorilor străini din Ucraina, a declarat că McIntyre a cauzat probleme încă de la început.

Malcolm Nance, fost ofițer al Marinei SUA și expert în combaterea terorismului FOTO Insider

Malcolm Nance, fost ofițer al Marinei SUA și expert în combaterea terorismului FOTO Insider

Bama este un personaj extrem de instabil”, a spus Nance pentru Insider. Era cunoscut a fi un neprofesionist și un dereglat mintal”.

Legionarii nu sunt îmsă calificați profesional pentru a evalua starea psihologică a unei persoane.

Despre trecutul lui McIntyre se știu puține. El este originar din Mobile, Alabama, a urmat liceul Lincoln County din Lafayette, Tennessee, apoi a intrat în pregătire militară la Fort Bliss, Texas.

A servit în armata SUA ca infanterist cu foc indirect, din iunie 2015 până în august 2017, dar nu a fost niciodată trimis pe câmpul de luptă și a părăsit serviciul, a declarat Madison Bonzo, purtătorul de cuvânt al armatei americane, pentru Insider.

Armata SUA nu a putut confirma informații despre problemele sale medicale sau, din cauza legilor federale privind confidențialitatea.

Marinarul pensionar Elliot Smith - nu numele său real, deoarece i s-a acordat anonimatul pentru a putea vorbi liber - a fost comandantul secund al plutonului lui McIntyre și l-a întâlnit în aprilie, la scurt timp după ce amândoi s-au alăturat războiului.

McIntyre „a dat inițial o impresie bună”, a spus Smith, dar problemele au început să se vadă pe măsură ce s-au apropiat de câmpul de luptă și a început să se confrunte cu amenințarea directă a morții.

Într-o noapte, mi-a spus că a văzut fantoma unui câine pe care a ucis-o”, a spus Smith.

Semnalele de avertizare au continuat, deoarece McIntyre i-a spus lui Smith că este căutat de FBI pentru că a amenințat cu uciderea personalului de la Casa Albă.

Pe măsură ce timpul a trecut, mi-a spus că s-a convertit la islam și că plănuia să facă un jihad”, a mai povestit Smith, pentru Insider.

Nance, care a lucrat ca șef al serviciului de informații al batalionului, a spus că i s-au adus multe rapoarte despre afirmații ciudate similare, făcute de McIntyre.

Cred că era un om cu tulburări mintale care căuta să capete notorietate în loc să se integreze, a spus Nance.

Povestea de pe front și presupusele probleme psihice

Unitatea din care McIntyre făcea parte lupta într-un sat de lângă Harkov, după ce Ucraina a recucerit teritoriul, în luna mai. Cu rușii furioși că au pierdut, luptătorii s-au trezit adesea atacați. Atunci, a spus Smith, a fost momentul în care adevărata față a lui McIntyre au început să se arate.

Smith a spus că McIntyre și-a încărcat mitraliera cu capul în jos și că, în timp ce alerga prin pădure evitând focul de artilerie, „a arătat fizic că nu era capabil de luptă”.

Când s-a retras, Smith a spus că el și un alt luptător trebuiau să rămână înapoi în pădure, deoarece McIntyre nu putea continua cu restul unității. Au petrecut o oră așteptându-l, până a sosit un ajutor suplimentar.

Pe măsură ce presiunea războiului continua să crească, McIntyre ar fi început să bea excesiv în secret. Smith a spus că, într-o zi, lui McIntyre i s-a dat permisiunea să meargă la Harkov și s-a întors beat, după ce a găsit alcool în oraș.

A trebuit să fie reținut pentru că a provocat o luptă cu ofițerii și conducerea. Urinase în vehiculul adus înapoi la punctul nostru de luptă și apoi făcuse o scenă în mijlocul satului, pe jumătate gol. Amenințase conducerea și toți legionarii prezenți în zonă”, își amintește Smith.

Comandantul plutonului a ales să fie indulgent și a spus că McIntyre ar trebui să doarmă. În timp ce McIntyre dormea, plutonul a fost avertizat cu privire la un atac de artilerie.

McIntyre a profitat de haos. A fugit, încă în stare de ebrietate și pe jumătate gol, în pădure.

Am petrecut aproximativ o oră sau două căutându-l pe acest om, în toiul nopții, până când a venit dimineața”, a mai povestit comandantul secund al plutonului.

În cele din urmă, McIntyre s-a predat și a fost trimis la comandamentul principal. Comandantul secund a spus că toată lumea spera că va fi trimis acasă. Dar lui McIntyre i s-a oferit o a doua șansă – de data aceasta departe de acțiune, în serviciul logistic.

Odată întors la batalion, comportamentul neregulat al lui McIntyre a continuat. El a fost trimis, în iunie, la sediul batalionului din Harkov, unde l-a întâlnit pe Nance.

Încă de la început, soldatul a declarat că ar trece de partea cealaltă a râului în Harkov, în partea rusă „din plictiseală”.

La un moment dat, o lovitură rusă din apropiere a provocat spargerea ferestrelor mari de la clădirea sediului central, lăsând grămezi de sticlă spartă. Camaradul lui McIntyre spune că l-a văzut pe acesta stând în mijlocul sticlei sparte. Fuma o țigară în pantalonii lui de uniformă, un maiou alb și șlapi și părea „hipnotizat în timp ce „se uita la luminile frumoase” ale barajului de artilerie.

Am spus: „Ce naiba cauți aici?” iar el a răspuns: „Doar fumez”. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că și-a ieșit din minți”, a spus Nance.

Pentru a-l ține departe de necazuri și departe de linia frontului, lui McIntyre nu i s-a permis să manipuleze arme și a primit doar sarcini ușoare, cum ar fi mutarea proviziilor și curățarea bucătăriei.

Când Nance a plecat două zile, în iulie, McIntyre vopsise cu spray peste 200 de saci de nisip cu cuvintele „La naiba” și fraze de neînțeles.

Sacii vopsiți de McIntyre FOTO Insider

Sacii vopsiți de McIntyre FOTO Insider

A fost pur și simplu o nebunie. Și apoi, bum, a ieșit din legiune în ziua aceea., a mai adăugat legionarul.

Trecerea de partea inamică

McIntyre a spus în interviul RT că s-a alăturat Carpathian Sich, o unitate de ucraineni și cetățeni străini pe care Nance a descris-o drept o „miliție autorizată”.

După ceva timp, el a încercat să se alăture Legiunii Internaționale, dar conducerea a refuzat, din spusele lui Nance. Câteva luni mai târziu, bărbatul a apărut la televizor la Moscova, susținând că acesta a fost planul lui tot timpul.

McIntyre a spus în interviu că a mers la Moscova prin Istanbul și a susținut că a făcut acest lucru pentru a transmite informații valoroase pe care le-a adunat în timp ce acționa ca „spion” în Ucraina.

Este motivul pentru care am venit în Ucraina în primul rând. Sunt comunist. Sunt un antifascist, a spus el în interviu, în timp ce susținea, în mod propagandistic eronat, că Ucraina este plină de naziști.

Nance a spus că a respins categoric ideea că McIntyre ar fi avut o înclinație ideologică puternică sau că ar fi putut aduna orice informații utile pentru le furniza în Rusia.

Este un idiot și un bolnav mintal. În ultimul moment, când nu a putut să intre înapoi în legiune, a decis doar că va merge la Moscova”, a concluzionat fostul său camarad.

McIntyre a făcut diverse alte afirmații halucinante în interviul său. El a susținut că era amenințat cu execuția, că armata ucraineană avea lunetişti înființați pentru a împușca dezertorii, că a folosit civili drept scuturi umane și că mulți luptători aveau tatuaje naziste.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...