Poziția ideală de dormit, în funcție de problemele de sănătate. Cea mai nesănătoasă opțiune

Poziția ideală de dormit, în funcție de problemele de sănătate. Cea mai nesănătoasă opțiune

Cei mai mulți dintre noi avem o parte preferată pe care dormim și, deși ne mișcăm în somn, ne întoarcem continuu pe acea parte, potrivit HuffPost UK , citat de yahoo.com , care a explicat beneficiile fiecărei variante.

Somn. FOTO Shutterstock

Se consideră că dormitul pe partea stângă are cele mai multe beneficii pentru sănătatea generală, notează Heathline.

Expertul în nutriție pe bază de plante Ali Ramadan (cunoscut și sub numele de @holisticali pe TikTok) spune că există o serie de beneficii în cazul dormitului pe partea stângă a corpului, dar precizează că sunt avantaje și în cazul în care optăm pentru partea dreaptă.

„Cercetările arată că este mai bine pentru sănătatea digestivă să dormi pe partea stângă, iar pentru cei care au insuficiență cardiacă este mai bine să doarmă pe partea dreaptă. Aatunci când dormim pe partea stângă, stomacul și sucurile sale gastrice rămân mai jos decât esofagul, ceea ce poate ajuta la reducerea arsurilor la stomac și a tulburărilor digestive. De asemenea, reduce presiunea asupra spatelui și este modul ideal de a dormi pentru femeile însărcinate", a explicat Ramadan într-un videoclip.

În timpul sarcinii, dormitului pe partea stângă poate ajuta la circulația sângelui între inimă, făt, uter și rinichi. În plus reduce presiunea asupra ficatului.

Pentru cine e de ajutor dormitul pe partea dreaptă

Dormitul pe partea stângă este recomandat în special pentru persoanele care sforăie, au reflux de acid, au tensiune arterială ridicată sau au probleme digestive.

În schimb, dormitul pe partea dreaptă este benefic pentru cei cu afecțiuni cardiace, cărora le conferă un mai bun confort.

În cazul persoanelor cu dureri de spate, soluția ar putea fi chiar dormitul pe spate,

„Dormitul pe spate este cea mai recomandată poziție, deoarece vertebrele spatelui se pot alinia în mod natural într-o poziție neutră, fără îndoituri sau curbe", consideră Kiera Pritchard, expert în somn de la Eachnight Mattresses.

Dormitul pe burtă, nerecomandat de expert

Specialista recomandă dormitul pe spate ca cea mai sănătoasă opțiune pentru coloana vertebrală, iar dormitul pe partea dreaptă, ca pe o opțiune benefică pentru inimă.

Potrivit acesteia, dormitul pe burtă este singura poziție considerată nesănătoasă: „este foarte stresantă pentru coloana vertebrală."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat