Prăbușire istorică a „regelui cripto”/Sam Bankman-Fried a pierdut 15 miliarde într-o singură zi!

Prăbușire istorică a „regelui cripto”/Sam Bankman-Fried a pierdut 15 miliarde într-o singură zi!

Directorul executiv al FTX – o platformă de schimb de criptomonede, Sam Bankman-Fried, care deținea luni active în valoare de 16 miliarde de dolari la începutul săptămânii, și-a văzut marți averea redusă cu 94%, până la valoarea de 1 miliard de dolari, scrie Business Insider . Aceasta reprezintă cea mai mare prăbușire peste noapte a averii unui miliardar înregistrată vreodată.

Miliardarul de 30 de ani era considerat un J.P. Morgan al pieței cripto, fiind dispus să își folosească averea uriașă pentru a salva industria de la un colaps total, dar în câteva zile, a devenit clar că firma lui Bankman-Fried avea și ea nevoie să fie salvată.

Co-fondatorul FTX a anunțat că firma pe care o conducea a fost vândută companiei rivale Binance cu scopul de a ameliora o criză severă de lichiditate. Bankman-Fried deținea 53% din FTX – acțiuni în valoare de 6,2 milioane de dolari, în timp ce alte 7,4 miliarde din averea sa proveneau de la casa de tranzacționare Alameda Research, potrivit Bloomberg .

După vânzarea FTX, indicele de avere Bloomberg evaluează acum atât FTX, cât și Alameda la 1 dolar fiecare, ștergând astfel cea mai mare parte din averea lui Bankman-Fried.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria