Prahova: Alţi nouă pompieri, cofirmaţi cu COVID-19; numărul total a ajuns la 19

Prahova: Alţi nouă pompieri, cofirmaţi cu COVID-19; numărul total a ajuns la 19

Alţi nouă pompieri de la Detaşamentul Câmpina au fost testaţi pozitiv, duminică, pentru virusul COVID-19, numărul total al lucrătorilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova confirmaţi cu noul coronavirus ajungând la 19.

Potrivit datelor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii în cauză vor fi transportaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Vasiloae a precizat că pompierii din tura de serviciu de vineri de la Detaşamentul Câmpina, precum şi cei de la Garda de Intervenţie Băicoi şi Punctul de Lucru Plopeni se află în izolare la subunităţi, până la aflarea rezultatelor de la testare. Ceilalţi pompieri din turele libere de la Detaşamentul Câmpina, inclusiv Băicoi şi Plopeni, se află în izolare la domiciliu împreună cu familiile.

În acest context, 123 de pompieri au fost testaţi sâmbătă pentru COVID-19 şi aşteaptă rezultatele.

"Pentru asigurarea intervenţiei au fost dislocate două autospeciale de stingere din Ploieşti în subunităţi temporare de intervenţie amenajate la Câmpina şi Băicoi - zona Canton. Acestea sunt încadrate cu echipaje din detaşamentele de pompieri din Ploieşti. În acest fel putem să asiguram raionul de intervenţie al Subunităţii de Pompieri din Câmpina fără a avea repercusiuni asupra timpului de răspuns la misiuni şi intervenţii", arată sursa citată.

Vasiloae a precizat că, de la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecţia personalului, la nivelul tuturor structurilor din subordinea ISU Prahova au fost luate măsuri pentru dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent.

"Manifestăm o preocupare deosebită pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate COVID-19, în ceea ce priveşte echiparea corespunzătoare a personalului şi decontaminarea după fiecare intervenţie, atât a personalului, cât şi a tehnicii de intervenţie. Menţionăm că, zilnic, toţi pompierii care intră în serviciu, inclusiv personalul de la opt ore, este supus unui triaj epidemiologic, inclusiv prin măsurarea temperaturii", a mai precizat sursa citată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…