Prahova: Avocata Mihaielei Iorga - Ni s-a adus la cunoștință calitatea de suspect pentru favorizarea făptuitorului

Prahova: Avocata Mihaielei Iorga - Ni s-a adus la cunoștință calitatea de suspect pentru favorizarea făptuitorului

Avocata procurorului Mihaiela Moraru Iorga, Angela Ciurea, a declarat miercuri, la ieșirea de la DNA Ploiești, că procurorii anticorupție i-au adus la cunoștința clientei sale calitatea de suspect pentru pentru favorizarea făptuitorului.

 "Ni s-a adus la cunoștință calitatea de suspect pentru favorizarea făptuitorului, fără făptuitor, fără dosare penale și fără să dăm declarații", a afirmat avocata.

Aceasta a arătat că Iorga nu a făcut declarații în fața procurorilor în acest dosar.

"Ceea ce i se reproșează în mod concret este respectarea legii", a mai spus avocata Mihaielei Iorga.

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA Ploiești , ea fiind citată de procurori într-un dosar care vizează fapte de corupție.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că Iorga ar fi suspectă de favorizarea făptuitorului și fals, iar faptele ar avea legătură cu omul de afaceri Florian Walter și cu perioada în care acesta era urmărit internațional.

La data de 4 octombrie, Mihaiela Iorga a fost audiată ca martor la DNA Ploiești într-un dosar al lui Florian Walter, care s-a aflat în instrumentarea acesteia, fiind ulterior preluat de procurorii structurii teritoriale.

Surse judiciare au declarat, la acel moment, că procurorul a fost chemat pentru a oferi lămuriri în legătură cu o expertiză pe care a cerut-o în dosarul lui Walter, care ar fi fost efectuată, dar care nu ar fi fost atașată dosarului respectiv.

Procurorii DIICOT Ploiești au efectuat, la începutul lunii mai 2015, zeci de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, liderul rețelei fiind omul de afaceri Florian Walter.

Florian Walter era acuzat la acel moment că a pus bazele unui grup infracțional organizat, format din 23 de persoane, care a desfășurat, în perioada 2012 — 2014, operațiuni financiare din sfera evaziunii fiscale și a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil și TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăți și utilizarea de societăți comerciale tip fantomă, pentru realizarea operațiunilor ilicite.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul produs bugetului consolidat al statului prin activitatea infracțională a grupului coordonat de Florian Walter este de 4.500.000 euro, reprezentând impozitul pe profit și taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă 60.494.600 lei (echivalentul a 14.000.000 de euro), sumă supusă procesului de reciclare.

Dosarul Romprest a fost trimis în judecată la doar câteva săptămâni de la data efectuării perchezițiilor, procurorii DIICOT Ploiești anunțând atunci că cercetările au fost disjunse față de omul de afaceri Florian Walter.

Ulterior, dosarul disjuns a fost conexat la o altă cauză instrumentată de DNA Ploiești care apoi a fost reunită cu o cauză aflată în instrumentarea structurii centrale a DNA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu