Prahova: Bijuteriile de 5,2 milioane de euro, furate dintr-un showroom din Paris al firmei De Grisogono (surse)

Prahova: Bijuteriile de 5,2 milioane de euro, furate dintr-un showroom din Paris al firmei De Grisogono (surse)

Bijuteriile în valoare de 5,2 milioane de euro furate de cetățeanul român George Ploscaru dintr-un magazin de pe teritoriul Franței au fost sustrase dintr-un showroom privat din Paris al mărcii elvețiene de bijuterii De Grisogono, inculpatul recomandându-se drept evaluator interesat de achiziționarea bunurilor, au declarat, luni, surse judiciare.

Sursa foto: de GRISOGONO / Facebook

Potrivit acestora, George Ploscaru s-a recomandat a fi un evaluator interesat de achiziționarea bunurilor, respectiv două diamante brute și două inele cu pietre prețioase, în valoare cumulată de 5,2 milioane de euro.

Vânzătorul i-a dat lui Ploscaru bunurile spre examinare, poziționate într-o cutie, iar inculpatul i-a înapoiat reprezentantului mărcii elvețiene o altă cutie, similară celei originale pe care a substituit-o, au precizat sursele citate.

În final, George Ploscaru a împărțit bunurile furate cu doi cetățeni sârbi, care au fost complici, lui revenindu-i un inel și unul dintre cele două diamante brute.

Conform surselor judiciare, inculpatul a vândut diamantul unor cetățeni din Israel, iar cu inelul a intrat pe teritoriul României, unde a încercat să îl vândă, însă fără rezultat.

În acest context, George Ploscaru a încercat să plaseze inelul la prieteni de-ai săi, soț și soție, pentru a nu fi prins cu bunul asupra sa, însă aceștia au refuzat, astfel încât a adresat aceeași cerere unui alt prieten, inculpat în cauză, care a acceptat, au arătat sursele.

Potrivit acestora, inculpatul din urmă a spus că Ploscaru s-ar fi lăudat că a dat o "lovitură de maestru" și că a făcut "o bijuterie", referindu-se la furtul comis.

Tribunalul Prahova a dispus, la data de 14.01.2017, arestarea preventivă a inculpatului Ploscaru George pentru o perioadă de 30 de zile.

Față de un alt inculpat a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire. De asemenea, față de încă alți șase suspecți se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

3 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS