Prahova: Cadavrul unei femei, depistat într-o zonă împădurită; un bărbat a fost reţinut pentru omor

Prahova: Cadavrul unei femei, depistat într-o zonă împădurită; un bărbat a fost reţinut pentru omor

Un bărbat a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, el fiind acuzat de omor după ce ar fi bătut şi strangulat o femeie cu care avea o "relaţie apropiată", acesta urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat postat, luni, pe site-ul Ministerului Public, duminică după-amiază, procurorul de serviciu al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a fost sesizat în legătură cu faptul că pe raza comunei Cosminele, într-o zonă deluroasă împădurită, a fost găsit un cadavru.

Anchetatorii spun că locul le-a fost indicat organelor de poliţie, care investigau dispariţia unei persoane de sex feminin, chiar de posibilul autor al omorului.

"Cercetările efectuate până la acest moment au evidenţiat faptul că la data de 25.09.2020 victima a avut un conflict spontan cu inculpatul A. F. C., cu care avea o relaţie apropiată, chiar în zona în care a fost găsit cadavrul. În acest context, inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu pumnii victimei, după care a strangulat-o, acţiuni care au condus la deces", precizează sursa citată.

Inculpatul a fost reţinut de către organele de poliţie pentru infracţiunea de omor şi va fi prezentat, luni, Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru AGERPRES, că dispariţia femeii a fost anunţată la Poliţie în data de 29 septembrie de către angajatorul său.

Ulterior, la data de 1 octombrie, biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova a transmis că numita Florentina Mădălina Niţoc, de 35 de ani, victima din acest dosar de omor, conform surselor citate, a fost dată dispărută de către o femeie.

"La data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 20,30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Nr. 1 Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie despre faptul că numita Niţoc Florentina Mădălina, în vârstă de 35 de ani, lipseşte de la domiciliu şi nu s-a întors până în prezent. Din cercetări a rezultat faptul că aceasta nu s-ar mai fi prezentat la serviciu din data de 28 septembrie a.c. şi nici nu ar fi comunicat vreunei persoane unde se deplasează. (...) La momentul dispariţiei aceasta era îmbrăcată cu pantaloni de trening de culoare neagră, tricou gri cu guler şi cu inscripţia 'City Clean', iar în picioare purta papuci de culoare închisă", se arată în mesajul transmis de IJP presei.

Surse judiciare au precizat că decalajul între momentul sesizării dispariţiei şi momentul în care anunţul a fost transmis presei a fost cauzat de proceduri interne care presupun obţinerea unor acorduri din partea familiei pentru publicarea anunţului de dispariţie. Totuşi, în această perioadă, au fost efectuate activităţi specifice cazurilor de persoane dispărute, au mai menţionat sursele citate. AGERPRES / (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...