Prahova: Deputatul Ioan Munteanu, trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani

Prahova: Deputatul Ioan Munteanu, trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani

Deputatul PSD Ioan Munteanu a fost trimis, vineri, în judecată, sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de procurorii DNA Ploiești că a cerut bani de la un om de afaceri pentru a interveni la conducerea unei societăți cu capital majoritar de stat în vederea deblocării unor plăți.

Ioan Munteanu este acuzat de procurorii anticorupție de trafic de influență și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în rechizitoriul procurorilor se arată că, la sfârșitul anului 2009 și începutul anului 2010, Ioan Munteanu, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unui partid politic, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) un procentaj de 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia și o societate comercială cu capital majoritar de stat.

"În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis martorului că va interveni pe lângă directorii societății beneficiare a contractelor, față de care a pretins că are influență, pentru ca aceștia să facă demersurile necesare deblocării plăților restante către firma omului de afaceri. Procentajul respectiv, reprezentând 400.000 euro, a fost primit de inculpatul Munteanu Ioan, în trei tranșe, din care 350.000 euro i-au fost remiși personal. Pentru a disimula adevărata natură a provenienței ultimei tranșe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), în luna iulie a anului 2011, între societatea omului de afaceri și o firmă administrată de o rudă a inculpatului a fost încheiat un contract fictiv de prestări servicii", arată DNA.

În cauză, a fost pus sechestru asupra sumelor de bani existente în contul deținut, la o unitate bancară, de inculpat, iar dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse de procurori.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante