Prahova: Doctoriţa de la Valea Călugărească, suspectată că a imunizat fictiv zeci de persoane, pusă sub control judiciar

Prahova: Doctoriţa de la Valea Călugărească, suspectată că a imunizat fictiv zeci de persoane, pusă sub control judiciar

Medicul de familie din comuna Valea Călugărească suspectat de procurori că ar fi vaccinat fictiv anti-COVID-19 peste 40 de persoane a fost plasat sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că au fost identificate 43 de persoane care ar fi fost imunizate fictiv împotriva noului coronavirus, unele dintre ele fiind minori.

Existau mai multe filiere prin care se acţiona, vaccinările erau "realizate" cu serul Johnson&Johnson, iar majoritatea erau făcute contra cost, spun sursele citate.

Doctoriţa care realiza aceste aşa-zise vaccinări nu avea un tarif stabilit. În principiu, ea lua câte 500 de lei pentru acţiunile sale, dar au fost şi situaţii când a primit şi sume mai mici, iar intermediarii îşi opreau, la rândul lor, de la "clienţi", 100-200 de lei, după caz, au precizat sursele judiciare.

La sediul Parchetului au fost duse, luni, la audieri aproximativ 30 de persoane, dar în anchetă sunt mai mulţi suspecţi.

Doctoriţa de la Valea Călugărească este cercetată pentru luare de mită, fals informatic şi înşelăciune, iar celelalte persoane vizate sunt cercetate pentru dare de mită sau pentru complicitate la fals informatic, arată aceleaşi surse.

Intermediarii din acest dosar au legătură cu o altă speţă privind vaccinări fictive anti-COVID deschisă, anul trecut, de procurorii PCA Ploieşti, au mai menţionat sursele judiciare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…