Prahova: Doi medici şi trei asistente, confirmaţi cu coronavirus

Prahova: Doi medici şi trei asistente, confirmaţi cu coronavirus

Doi medici şi trei asistente din Prahova au fost confirmaţi cu coronavirus, iar cadrele medicale care au intrat în contact cu aceştia sunt în izolare, informează, vineri, Prefectura Prahova.

"Potrivit datelor furnizate de DSP Prahova, situaţia cadrelor medicale infectate cu COVID-19, dar şi a celor aflate în izolare, în judeţul nostru, este următoarea: medici confirmaţi - 2, iar alţi 13 aflaţi în autoizolare, 3 asistente cu rezultate pozitive la infecţia cu noul coronavirus, iar 40 aflate în autoizolare, 7 infirmiere, 6 îngrijitoare, o farmacistă şi un brancardier se află în autoizolare", precizează Prefectura Prahova.

La nivelul judeţului sunt 4.001 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu şi 324 de persoane în carantină instituţionalizată.

"Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit prima linie Real Time PCR, donată de către OMV Petrom. Astfel, prin acest echipament, rezultatele testărilor privind confirmarea/infirmarea COVID-19 vor fi disponibile în maximum două ore. Compania petrolieră OMV Petrom a donat un milion de euro pentru aparatură medicală şi echipamente de protecţie pentru spitalele din toată ţara, banii fiind direcţionaţi către Crucea Roşie", mai anunţă Prefectura Prahova.

În urma controalelor efectuate, joi, a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi au fost aplicate 740 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 480.000 lei pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în ordonanţele militare.

O persoană din Prahova a fost plasată în carantină forţată, în ultimele 24 de ore, ca urmare a încălcării măsurii de izolare la domiciliu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”