Prahova: Dosarul fraudei electorale de la Ciorani a fost trimis în judecată (surse)

Prahova: Dosarul fraudei electorale de la Ciorani a fost trimis în judecată (surse)

Dosarul privind fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020 în comuna prahoveană Ciorani a fost trimis în judecată, vineri, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit acestora, au fost deferiţi justiţiei 23 de inculpaţi, inclusiv primarul comunei Ciorani, Marin Voicu.

Astfel, 20 de persoane sunt acuzate de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, două sunt acuzate de complicitate la comiterea acestei fapte, iar primarul Marin Voicu este trimis în judecată pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

În acest dosar au fost încheiate anterior patru acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, au precizat sursele citate.

Dosarul şi acordurile vor fi judecate la Judecătoria Buzău, după ce procurorii care instrumentează cauza au cerut şi obţinut în instanţă ca, la momentul trimiterii în judecată, acest dosar să nu ajungă pe rolul Judecătoriei Mizil, care era competentă să judece cauza.

Solicitarea procurorilor a fost făcută în condiţiile în care Judecătoria Mizil nu ar putea fi imparţială în judecarea acestui dosar, deoarece din arhiva acestei instanţe au fost furate buletine de vot de la alegerile din Ciorani.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova - Serviciul investigaţii criminale, au efectuat, în luna iunie, 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

"Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice", preciza Parchetul.

Inculpaţii din dosarul fraudei electorale din comuna Ciorani "nu au absolut niciun trac infracţional", sunt "naturali" şi râd în legătură cu modul propriu de fraudare a alegerilor, "furând" voturile alegătorilor "fără niciun resentiment", se arăta în motivarea Tribunalului Prahova, care a dispus în iunie arestarea preventivă a inculpaţilor.

Conform documentului, aceştia sunt naturali "pentru că nu le pasă de valorile unei societăţi democratice". AGERPRES / (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…