Prahova: Focar nou de COVID-19 la Spitalul Judeţean Ploieşti; aproape 80 de cazuri în rândul personalului

Prahova: Focar nou de COVID-19 la Spitalul Judeţean Ploieşti; aproape 80 de cazuri în rândul personalului

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, aproape 80 de cazuri fiind înregistrate în total în rândul personalului unităţii sanitare.

Potrivit datelor comunicate, vineri, de Prefectura Prahova, şase noi cazuri de îmbolnăvire în rândul personalului SJU au fost identificate, fiind astfel declarat focar de COVID-19 la o nouă secţie a spitalului.

Purtătorul de cuvânt al SJU Ploieşti, Violeta Tănase, a declarat, pentru AGERPRES, că acest focar este la Secţia de neurologie, unde sunt infectate şase asistente şi infirmiere. Anterior, aici a fost înregistrat un caz pozitiv la un medic.

În total, aproape 80 de membri din rândul personalului spitalului, inclusiv medici, asistenţi şi infirmieri, sunt infectate cu noul coronavirus, a precizat sursa citată.

Astfel, focare active sunt la secţiile de Interne, care este închisă pentru că aici doar un doctor a fost testat negativ pentru SARS-CoV-2 şi nu se poate asigura linia de gardă, Chirurgie 1, Gastroenterologie, Ortopedie, Nefrologie şi Neurologie.

Şi Secţia de Diabet este închisă temporar, cu toate că aici au fost depistaţi pozitivi doar pacienţi, însă decizia a fost luată întrucât secţia funcţionează pe acelaşi tronson cu cea de Interne, care este închisă din imposibilitatea asigurării liniei de gardă.

În aceste condiţii, în secţiile în care sunt focare de COVID-19 au fost restricţionate internările, în sensul că se internează doar urgenţele majore, a precizat Violeta Tănase.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova au fost raportate 35 de cazuri noi de infectare şi încă trei decese asociate bolii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...