Prahova: Fostul procuror șef al Parchetului Judecătoriei Sinaia, Iulian Văduvan, arestat preventiv

Prahova: Fostul procuror șef al Parchetului Judecătoriei Sinaia, Iulian Văduvan, arestat preventiv

Fostul procuror șef al Parchetului Judecătoriei Sinaia, Iulian Văduvan, a fost arestat preventiv vineri în dosarul în care este acuzat de luare de mită și spălare de bani, infracțiuni comise în formă continuată.

* Fostul procuror șef al PJ Sinaia, adus cu mandat la DNA Ploiești

* Prahova: Iulian Văduvan a dat soluții favorabile denunțătorului în 12 dosare penale, în schimbul mitei

Magistrații Curții de Apel Ploiești au admis propunerea procurorilor DNA Ploiești și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Văduvan pentru o perioadă de 30 de zile, decizia nefiind definitivă.

Văduvan a fost reținut joi după-amiază de procurorii DNA Ploiești după mai multe ore de audieri.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în perioada 2007-2012, inculpatul Iulian Costin Văduvan, în timp ce îndeplinea funcția de prim procuror și efectua și supravegherea urmăririi penale ca procuror de caz, a pretins și a primit cu titlu gratuit, în mod repetat, de la un om de afaceri (denunțător în cauză), carburant auto pentru alimentarea autoturismelor pe care le deținea, cuantificat la 9.819,69 litri în valoare totală de 46.863,79 lei, precum și sume de bani în cuantum de 105.815,67 lei.

"Aceste foloase au fost pretinse și primite de magistrat în schimbul asigurării protecției omului de afaceri, în sensul soluționării cât mai rapid sau în mod favorabil (după caz) a plângerilor penale formulate de denunțător împotriva altor persoane și instrumentate la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, precum și pentru soluționarea favorabilă a cauzelor care îl vizau pe el sau societățile pe care le reprezenta", spun procurorii anticorupție.

Astfel, în decursul a opt ani, respectiv în perioada 2007-2015, inculpatul, în nume propriu sau ca prim procuror, a adoptat soluții favorabile denunțătorului în 12 dosare penale.

"Totodată, în perioada 2008-2012, inculpatul Văduvan Iulian Costin a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de 105.815,67 lei, pretinsă și primită cu titlu de mită de la omul de afaceri, cerându-i acestuia, în prealabil, să o disimuleze în forma unor contracte de sponsorizare încheiate între firmele acestuia și soția sa", se mai arată în comunicatul citat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?

2 Rareș Bogdan / Mă mâhnește faptul că USR se alătură PSD într-un demers absolut politicianist, propagandistic și…

3 Adevărul despre pensiile speciale: Boc le-a eliminat, Ponta și Dragnea le-au reînființat!

4 Lucian Duță, atac fără precedent la Vlad Voiculescu: Bunicul lui Voiculescu a fost general de Securitate în ce…

5 Cum s-a răzbunat o moldoveancă pe polițista care i-a întrerupt partida de sex