Prahova: Irina Socol, suspectă în dosarul Anei Maria Pătru (surse)

Prahova: Irina Socol, suspectă în dosarul Anei Maria Pătru (surse)

Irina Socol, fondatoarea Siveco, are calitatea de suspect în dosarul DNA în care Ana Maria Pătru a fost reținută pentru trafic de influență și spălare de bani, au declarat, miercuri, surse apropiate anchetei.

Potrivit acestora, Socol este cercetată în dosar pentru cumpărare de influență.

Socol a fost condamnată definitiv, la începutul lunii mai, de Curtea de Apel București, la doi ani și șase luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Inițial, Irina Socol a fost condamnată la trei ani și șase luni închisoare în iulie 2015 de către Tribunalul București, pedeapsă redusă ulterior la doi ani și jumătate de către Curtea de Apel București.

În luna iulie, Tribunalul Prahova a decis definitiv că Socol poate fi eliberată condiționat din executarea pedepsei de doi și jumătate de închisoare.

Numele acesteia apare și în dosarul DNA Ploiești în care fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat de Tribunalul București la 3 ani și 10 luni închisoare cu executare , după ce și-a recunoscut vinovăția.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990