Prahova: Iulian Văduvan a dat soluții favorabile denunțătorului în 12 dosare penale, în schimbul mitei

Prahova: Iulian Văduvan a dat soluții favorabile denunțătorului în 12 dosare penale, în schimbul mitei

Fostul procuror șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, Iulian Văduvan, este acuzat că, în schimbul mitei luate în repetate rânduri, a adoptat soluții favorabile denunțătorului în 12 dosare penale.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în perioada 2007-2012, inculpatul Iulian Costin Văduvan, în timp ce îndeplinea funcția de prim procuror și efectua și supravegherea urmăririi penale ca procuror de caz, a pretins și a primit cu titlu gratuit, în mod repetat, de la un om de afaceri (denunțător în cauză), carburant auto pentru alimentarea autoturismelor pe care le deținea, cuantificat la 9.819,69 litri în valoare totală de 46.863,79 lei, precum și sume de bani în cuantum de 105.815,67 lei.

"Aceste foloase au fost pretinse și primite de magistrat în schimbul asigurării protecției omului de afaceri, în sensul soluționării cât mai rapid sau în mod favorabil (după caz) a plângerilor penale formulate de denunțător împotriva altor persoane și instrumentate la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, precum și pentru soluționarea favorabilă a cauzelor care îl vizau pe el sau societățile pe care le reprezenta", spun procurorii anticorupție.

Astfel, în decursul a opt ani, respectiv în perioada 2007-2015, inculpatul, în nume propriu sau ca prim procuror, a adoptat soluții favorabile denunțătorului în 12 dosare penale.

"Totodată, în perioada 2008-2012, inculpatul Văduvan Iulian Costin a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de 105.815,67 lei, pretinsă și primită cu titlu de mită de la omul de afaceri, cerându-i acestuia, în prealabil, să o disimuleze în forma unor contracte de sponsorizare încheiate între firmele acestuia și soția sa", se mai arată în comunicatul citat.

Iulian Văduvan a fost reținut pentru luare de mită și spălare de bani, ambele în formă continuată, și va fi prezentat, vineri, Curții de Apel Ploiești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

3 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

4 Așa o fi?

5 Câh...