Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Prahova: Mita luată de consilierul lui Chiliman - aproximativ 1,4 milioane lei, potrivit procurorilor DNA

Robert Grigorescu, consilier personal al fostului primar al Sectorului 1 București, Andrei Chiliman, este acuzat de procurorii DNA Ploiești că ar fi luat mită în valoare de aproximativ 1,4 milioane lei în schimbul atribuirii și a derulării în bune condiții a unor contracte de lucrări cu primăria de sector.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, la data faptelor, Grigorescu avea atribuții de coordonare a Direcției de Investiții din primărie, iar în sarcina lui s-au reținut două infracțiuni de luare de mită.

Inculpatul a fost pus sub control judiciar pe cauțiune în valoare de 200.000 lei, aceasta urmând a fi depusă până la data de 10 mai, se precizează în document.

"În perioada februarie 2009 — decembrie 2013, inculpatul Grigorescu Robert, consilier personal al primarului Sectorului nr. 1 București, cu atribuții de coordonare a Direcției de Investiții, a pretins procentaje între 10-15 % din valoarea unor contracte de lucrări și a primit în numerar, direct sau prin intermediari, suma totală de 1.397.497 lei, în schimbul atribuirii și a derulării în bune condiții a unor contracte de lucrări atribuite de Primăria Sectorului 1 București", spun procurorii.

Conform sursei citate, în perioada februarie-aprilie 2009, inculpatul a pretins de la reprezentantul unei firme un procent de 10% din valoarea unor contracte de lucrări de reabilitare termică și a primit ulterior, în perioada iulie 2009-decembrie 2011, în numerar, fie în mod direct, fie prin intermediar, suma totală de 819.915 lei.

Banii au fost pretinși și primiți pentru ca Primăria Sectorului 1 să îi atribuie societății comerciale respective contracte de lucrări, notează anchetatorii.

De asemenea, Robert Grigorescu este acuzat că, în cursul anului 2010, a pretins de la reprezentantul aceleiași firme de construcții, prin intermediar, un procent de 15% din valoarea contractelor de subantrepriză încheiate de firma respectivă cu o altă societate comercială care obținuse un contract de lucrări.

Banii au fost ceruți în vederea încheierii și derulării în bune condiții a unor contracte de lucrări cu Primăria Sectorului 1 București. În perioada septembrie 2010-decembrie 2013, inculpatul a primit, în numerar, fie în mod direct fie prin intermediari suma totală de 577.582 lei, arată DNA.

Pe perioada controlului judiciar, Robert Grigorescu are interdicție să se deplaseze în sediile aparținând Primăriei Sectorului 1 București și la sediile unor societăți comerciale menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

2 Informație. Țara se REVOLTĂ! Magistrații intră în GREVĂ! În PSD este SCANDAL URIAȘ! Zilele Guvernului sunt num…

3 Citiți asta. În zilele următoare o să fie groasă la curul acestor gunoaie

4 Asta ar fi MAMA MUILOR pentru Dragnea! Secția unde lucrează Kovesi analizează conflictul de competență dintre …

5 ALERTĂ! Procuroarea care-l anchetează pe Dragnea REFUZĂ să predea dosarul sclavei PSD! Face apel la procurorul…

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing