Prahova: O nouă amânare în dosarul Kovesi-Antena 3; următorul termen - 12 decembrie

Curtea de Apel Ploiești a amânat, din nou, judecata în dosarul în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 și mai mulți jurnaliști, următorul termen fiind programat să aibă loc în data de 12 decembrie.

La termenul de marți, instanța a pus în discuție admisibilitatea cererii de intervenție accesorie formulată de Asociația Grupul de Investigații Politice București în favoarea jurnalistului Mugur Ciuvică.

În context, avocata lui Kovesi a arătat că cererea este inadmisibilă și a cerut respingerea ei, invocând, printre altele, faptul că, anterior, o cerere de intervenție accesorie depusă de firma care deține site-ul "Lumea Justiției" în favoarea jurnalistului Răzvan Savaliuc a fost respinsă.

Pe de altă parte, Savaliuc a cerut Curții să vizioneze înregistrările emisiunilor la care se face referire în documentele care susțin cererea, punctând că la începutul fiecărei emisiuni Ciuvică este prezentat drept președinte al Grupului de Investigații Politice (GIP), fapt care, în opinia sa, justifică cererea de intervenție accesorie.

De asemenea, Savaliuc a susținut că cererea este necesară pentru apărare, moment în care avocata lui Kovesi a intervenit spunând că se încearcă crearea de duble apărări.

În urma dezbaterilor, instanța a respins cererea ca inadmisibilă, decizia putând fi atacată cu recurs.

În cadrul aceleiași ședințe, Curtea a arătat că există o altă cerere de intervenție accesorie, de data aceasta din partea unei persoane fizice, Bogdan Dumitru, în favoarea jurnaliștilor Radu Tudor și Mihai Gâdea.

"Ne jucăm cu un text de lege într-un mod nepermis", a spus avocata lui Kovesi, în timp ce Savaliuc a spus că se bucură că oamenii vor să intervină în favoarea pârâților.

Savaliuc și reprezentantul celorlalți pârâți din dosar au cerut un nou termen pentru a lua la cunoștință cu privire la conținutul cererii, instanța amânând judecata pentru data de 12 decembrie.

În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3 și mai mulți jurnaliști, reclamând faptul că în emisiunea "Sinteza zilei" din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu.

În acțiunea depusă în instanță, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 și cinci jurnaliști să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar și cheltuielile de judecată. Kovesi susținea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte și au fost făcute afirmații mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine și au adus o gravă atingere demnității umane.

Procesul se află în faza de recurs, după ce, pe 16 octombrie 2015, Tribunalul București a decis ca postul Antena 3, jurnaliștii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 CTP a analizat prestația președintelui la conferința de presă: „A dat o impresie de umanitate. A răspuns în mu…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta