Prahova: O parte din acuzațiile aduse primarului din Câmpina, legate de achiziția unei mașini (surse)

Prahova: O parte din acuzațiile aduse primarului din Câmpina, legate de achiziția unei mașini (surse)

O parte dintre acuzațiile pe care procurorii DNA Ploiești i le aduc primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, ar fi legate de achiziția unui autoturism de care ar fi trebuit să beneficieze Poliția Locală Câmpina și pe care, în realitate, l-a folosit edilul, au declarat surse apropiate anchetei.

Curtea de Conturi a constatat, în urma unui control efectuat în cursul anului 2015 că, în 2014, Primăria Câmpina a achiziționat un autoturism Opel Insignia în valoare totală de 131.600,66 lei (29.654 euro—la cursul euro din data de 22.07.2014), depășind astfel plafonul de 18.000 euro impus prin lege, referitoare la prețul maxim pe care o instituție publică poate să-l plătească pentru achiziția unui autoturism.

De asemenea, inspectorii Curții de Conturi au arătat în raportul întocmit că mașina a fost achiziționată cu o factură în valoare de 79.802,20 lei (17.990 euro), în timp ce dotările opționale ale acesteia în sumă de 51.798,46 lei, echivalentul a 11.664, euro au fost plătite de la capitolul Ordine publică și siguranță națională, fără a avea aprobate prevederi bugetare.

"Concluzionând, autoturismul a fost achiziționat de la capitolul 61.02 — Ordine publică și siguranța națională, prin fragmentarea achiziției, respectiv 79.802,20 lei (cu dotările și opțiunile inițiale) de la articolul 71.01.02 'Mașini și mijloace de transport' conform listei de investiții și nelegal de la articolul 20.01.30 'Alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare', fără prevederi bugetare, pentru opțiunile suplimentare nejustificate pentru activitatea de ordine publică, iar destinația pentru care a fost achiziționat a fost schimbată prin utilizarea autoturismului în alt scop decât cel aprobat de Consiliul Local, astfel fiind creat un prejudiciu cert de 51.798,46 lei", se precizează în documentul citat.

Surse locale spun că, în realitate, autoturismul achiziționat de Primăria Câmpina a fost utilizat de primarul Horia Tiseanu.

Tiseanu a fost audiat, marți, de procurorii DNA Ploiești , iar la ieșirea din sediul instituției, acesta a declarat că a fost pus sub control judiciar, având interdicția de a-și exercita funcția pe perioada măsurii preventive.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani