Prahova: Ocolul Silvic Câmpina, amendat pentru exploatarea, fără aviz, a unei cantităţi de lemn (surse)

Prahova: Ocolul Silvic Câmpina, amendat pentru exploatarea, fără aviz, a unei cantităţi de lemn (surse)

Ocolul Silvic Câmpina a fost amendat, vineri, pentru exploatarea, fără aviz, a unei cantităţi de lemn, poliţiştii dispunând, totodată, confiscarea valorică a unui volum de peste 390 metri cubi de lemn în valoare totală de 72.452 de lei.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti, au efectuat verificări pe linia respectării legislaţiei în domeniul silvic.

"În urma unui control efectuat la un Ocol Silvic de Stat, s-a constatat că, dintr-o partidă exploatată în regim propriu, a fost expediată cantitatea de 391,24 metri cubi, material lemnos, fără a fi întocmite avize de însoţire a mărfii. Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, în cuantum de 15.000 de lei. Totodată, s-a dispus confiscarea valorică a unui volum de 289,33 metri cubi de lemn de lucru şi 101,91 metri cubi lemn de foc, în valoare totală de 72.452,75 de lei", precizează IJP Prahova.

Surse din cadrul Poliţiei au precizat, pentru AGERPRES, că amenda a fost aplicată Ocolului Silvic Câmpina. AGERPRES / (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”