Prahova: Pacient al unui centru de recuperare neuropsihică, decedat după ce ar fi fost lovit de un angajat al unităţii

Prahova: Pacient al unui centru de recuperare neuropsihică, decedat după ce ar fi fost lovit de un angajat al unităţii

Un pacient al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti a decedat la câteva zile după ce ar fi fost bătut de către un angajat al unităţii, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii Secţiei nr. 2 de poliţie Rurală Floreşti au fost sesizaţi, pe 5 august, de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti, că la aceaşi dată, în jurul orei 6,50, un pacient în vârstă de 61 de ani a decedat.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că persoana în cauză a avut un conflict, pe 1 august, cu un alt pacient din centru, iar un angajat al unităţii ar fi intervenit pentru aplanare, lovindu-l pe cel care ulterior a decedat.

La acel moment, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu pe 4 august, când s-a constatat că pacientul se simţea rău. Acesta a fost dus la spital, însă nu a fost dispusă internarea lui, bărbatul revenind la centrul din Călineşti, unde a decedat a doua zi, au precizat sursele citate.

Poliţia Prahova precizează că, în urma necropsiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. AGERPRES/ (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...