Prahova: Pârtia Carp din Sinaia, una dintre cele mai dificile din ţară - deschisă

Prahova: Pârtia Carp din Sinaia, una dintre cele mai dificile din ţară - deschisă

Pârtia Carp din Sinaia, una dintre cele mai dificile pârtii omologate din România, este deschisă oficial începând de miercuri, administratorii domeniului atrăgând atenţia asupra faptului că ea este destinată doar avansaţilor.

Deschiderea acestei pârtii, care are o lungime de 1.382 de metri şi pleacă de la o altitudine de 2.056 de metri, era programată iniţial pentru 7 februarie, însă instalaţiile de altitudine care deservesc domeniul schiabil de la Cota 2000 nu au funcţionat din cauza vântului extrem de puternic.

"Carp este una dintre cele mai dificile şi abrupte pârtii omologate din ţara noastră. Şi cu siguranţă, una dintre cele mai frumoase. Pentru prima dată în istoria oraşului Sinaia am amenajat-o integral şi o deschidem, oficial, mâine. Amenajarea Carpului a fost o provocare care a început în urmă cu mai mult timp. Am achiziţionat un utilaj care să poată face faţă înclinaţiei. Chiar şi aşa, s-a muncit în condiţii foarte dificile, dar rezultatul este fenomenal!", a declarat, sâmbătă, primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea.

Conform datelor postate pe pagina de Facebok a Gondolei Sinaia, funcţionează Gondola Sinaia, Gondola Carp, Telescaunul Soarelui, Teleschi Valea Soarelui, fiind deschise şi amenajate pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului 1, Varianta, Varianta Furnica, Drumul de Vară şi Carp.

În ceea ce priveşte practicarea sporturilor de iarnă la Azuga, autorităţile atrag atenţia că pârtia Sorica are porţiuni mari de gheaţă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...