Prahova: Percheziţii la persoane care s-au folosit de calităţi religioase pentru a înşela mai mulţi cetăţeni

Prahova: Percheziţii la persoane care s-au folosit de calităţi religioase pentru a înşela mai mulţi cetăţeni

Poliţiştii efectuează, miercuri, cinci percheziţii în municipiul Ploieşti la persoane bănuite că s-au folosit de calităţi religioase pentru a înşela mai mulţi cetăţeni, prejudiciul cauzat astfel fiind de peste 55.000 lei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, cercetările efectuate în cauză au arătat că, de la sfârşitul anului 2019 până în prezent, o femeie de 39 de ani şi un bărbat de 40 de ani ar fi indus în eroare diverse persoane prin faptul că ar fi pretins că au anumite calităţi religioase şi ar fi solicitat sume de bani în schimbul exercitării acestor calităţi.

"În fapt, aceştia s-ar fi prezentat sub pseudonime şi ar fi solicitat diferite sume de bani sub pretextul că vor ajuta persoanele interesate, prin rugăciuni şi dezlegări, să îşi rezolve diverse probleme. În schimbul serviciilor oferite ar fi primit bani şi bijuterii. Persoanele în cauză ar fi amanetat bijuterii din aur, care ar fi fost modificate anterior prin umplerea cu alte materiale nepreţioase, pentru a avea o greutate mai mare, încasând sumele de bani oferite de persoanele juridice, fără a le mai răscumpăra", arată sursa citată.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 55.000 lei.

"În cazul în care aţi fost victima vreunei infracţiuni comise prin modurile prezentate mai sus, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 0244/302656, să vă prezentaţi la sediul Poliţiei municipiului Ploieşti sau la cea mai apropiată unitate de poliţie!", mai precizează reprezentanţii IPJ Prahova. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia