Prahova: Peste zece urși, alungați de jandarmi după ce au coborât în Bușteni

Prahova: Peste zece urși, alungați de jandarmi după ce au coborât în Bușteni

Jandarmii prahoveni au intervenit, marți seară, pentru a alunga mai mult de zece urși care au coborât în stațiunea prahoveană Bușteni, o ursoaică și puii ei intrând în curtea unui localnic.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Prahova, patru apeluri înregistrate la numărul unic de urgență 112 au semnalat, după lăsarea întunericului, prezența mai multor urși în Bușteni.

Inițial, un urs a fost văzut pe DN 1. Acesta s-a speriat de farurile unei mașini și a intrat pe o stradă laterală. El a fost alungat în pădure de o patrulă de jandarmi prin folosirea semnalelor acustice și luminoase.

Ulterior, o ursoaică și cei doi pui ai ei au pătruns în zona cartierului Cezar Petrescu, alți șapte urși fiind observați în celălalt capăt al străzii Cezar Petrescu din localitate, arată sursa citată.

Și în aceste situații, jandarmii au acționat pentru îndepărtarea animalelor.

De asemenea, un localnic a anunțat că o ursoaică și cei doi pui ai ei au intrat în curtea sa. Un echipaj intervine pentru gonirea lor.

Luni seară, două ursoaice cu pui care au apărut pe două străzi ale aceluiași cartier din Bușteni au fost alungate de jandarmii montani.

"Jandarmii recomandă cetățenilor să apeleze numărul unic de urgență 112 când constată prezența animalelor sălbatice în zona așezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un pericol", arată IJJ Prahova.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante