Prahova: PÎCCJ, sesizat în vederea efectuării urmăririi penale pentru cercetare abuzivă față de procurorul Negulescu

Prahova: PÎCCJ, sesizat în vederea efectuării urmăririi penale pentru cercetare abuzivă față de procurorul Negulescu

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a fost sesizat pentru efectuarea urmăririi penale față de procurorul Mircea Negulescu pentru cercetare abuzivă, în urma unor declarații făcute, printre alții, de fostul deputat PSD Vlad Cosma, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, prin care Vlad Cosma și alți doi inculpați au fost trimiși în judecată pentru fapte comise în legătură cu finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile locale din vara anului 2012, procurorii au dispus disjungerea și declinarea în favoarea PÎCCJ în vederea efectuării urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de cercetare abuzivă față de un procuror care, la data faptelor, activa în cadrul PCA, iar în prezent activează la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că în cauză este vorba despre procurorul Mircea Negulescu, cel care este cunoscut opiniei publice după ce a fost implicat într-o serie de scandaluri.

"De asemenea, inculpatul Cosma Vlad Alexandru a susținut că prezenta cauză reprezintă o cercetare abuzivă a procurorului de caz de la acea dată, bazată pe probe obținute prin amenințare sau constrângere. Cu privire la acest aspect se impune a preciza că o parte din martorii audiați inițial, respectiv martorii cu identitate protejată Alexe Răzvan și XX, și-au schimbat în mod fundamental aspectele relatate, motivând că declarațiile inițiale au fost date urmare presiunilor sau sugestiilor organelor de urmărire penală", se arată în rechizitoriul PCA Ploiești.

Totodată, procurorii spun că omul de afaceri Petrică Ușurelu, și el inculpat în dosar, a recunoscut săvârșirea faptelor, formulând un denunț la data de 8.05.2014 în care a consemnat faptul că, în cursul lunii ianuarie 2014, la sediul SC Allianso Business Park SRL s-au prezentat inculpații Vlad Cosma Răzvan Alexe, care i-au solicitat bani pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2012, însă ulterior, cu ocazia audierilor din datele de 27 martie 2017 și 5 mai 2017, Ușurelu a susținut că a formulat denunțul respectiv la insistențele procurorului de caz și că a consemnat aspecte nereale cu privire la implicarea lui Vlad Cosma în această cauză.

"Cu ocazia audierii, inc. Cosma Vlad Alexandru, Alexe Răzvan, Ușurelu Petrică și martorii XXX și XX au susținut că în cursul urmăririi penale procurorul de caz a exercitat presiuni și amenințări față de anumiți inculpați și martori în scopul obținerii de probe și a dispus măsuri de protecție față de martori care au dat declarații nereale la sugestia acestuia", se mai arată în rechizitoriu.

Potrivit acestuia, inculpații din dosarul PCA nu au recunoscut săvârșirea faptelor, oferind fiecare câte o variantă distinctă și contradictorie.

De asemenea, Vlad Cosma a refuzat testarea cu aparatul poligraf, spun procurorii.

PCA Ploiești a anunțat, în data de 12 iunie, printr-un comunicat, trimiterea în judecată a fostului deputat Vlad Cosma pentru instigare la evaziune fiscală și spălare a banilor în legătură cu sponsorizarea campaniei pentru alegerile locale din 2012.

În același dosar au fost deferiți justiției omul de afaceri Petrică Lucian Ușurelu, pentru evaziune fiscală, delapidare și spălare a banilor, și omul de afaceri Răzvan Alexe, pentru complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Antonia Niță)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro