Prahova: Razii în două cartiere din Ploieşti; cinci persoane duse la audieri

Prahova: Razii în două cartiere din Ploieşti; cinci persoane duse la audieri

Peste o sută de poliţişti de investigaţii criminale, de ordine publică şi rutieră din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova au efectuat, marţi, razii în două cartiere ale municipiului Ploieşti şi au efectuat nouă percheziţii domiciliare la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, furt calificat, furt de energie electrică, cât şi infracţiuni la regimul rutier.

Potrivit IJP Prahova, în urma acestor activităţi, cinci persoane au fost duse la audieri, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională documentată fiind în valoare totală de aproximativ 78.000 lei.

Astfel, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuinţele a două persoane bănuite de înşelăciune, furt de energie electrică şi infracţiuni la regimul rutier, iar doi bărbaţi au fost duşi la audieri.

"Din cercetări a reieşit că, în cursul anului trecut, unul dintre bărbaţi ar fi săvârşit mai multe fapte de înşelăciune, solicitând unor persoane diferite mărfuri sau efectuarea unor servicii, fără a achita contravaloarea acestora. Totodată, a reieşit că bărbatul ar fi fost racordat la reţeaua de energie electrică în mod ilegal", arată Poliţie Prahova.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 55.000 de lei.

Celălalt bărbat este cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni la regimul rutier, respectiv conducere a unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au efectuat şase percheziţii domiciliare la trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani, au fost duşi la audieri.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2021- ianuarie 2022, cele trei persoane ar fi sustras, din 9 societăţi comerciale, mai multe bunuri, precum ţigări, băuturi alcoolice, dar şi produse alimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 23.000 de lei", anunţă IJP Prahova.

În cadrul activităţilor, poliţiştii au depistat o persoană urmărită, care se sustrăgea măsurii arestării preventive, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Mărgineni, din judeţul Dâmboviţa.

De asemenea, poliţiştii au acţionat în filtre rutiere, verificând peste 35 de autovehicule, fiind legitimate 60 de persoane. Astfel, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, conform OUG nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile 'Matei Basarab' Ploieşti. AGERPRES / (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...