Prahova: Restricţii, de luni, în municipiile Ploieşti şi Câmpina pe fondul creşterii ratei de infectare cu SARS-CoV-2

Prahova: Restricţii, de luni, în municipiile Ploieşti şi Câmpina pe fondul creşterii ratei de infectare cu SARS-CoV-2

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis, sâmbătă, impunerea, începând de luni, a unor noi restricţii în municipiile Ploieşti şi Câmpina, unde rata de infectare cu noul coronavirus depăşeşte trei cazuri la mia de locuitori.

Potrivit documentelor aferente deciziei CJSU, în 15 unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţ rata de infectare cu SARS-CoV-2 este în prezent de peste 3/1.000, iar în şase dintre ele indicele depăşeşte pragul de 4 cazuri.

În aceste condiţii, începând de luni, vor intra în vigoare noi restricţii în Ploieşti (3,30), Câmpina (3,30) şi în alte cinci unităţi administrativ-teritoriale.

Conform unor hotărâri anterioare ale CJSU, măsurile legale aferente scenariului în care rata de infectare este de peste 3 cazuri la mia de locuitori sunt deja în vigoare în alte nouă unităţi administrativ-teritoriale, una dintre comunele respective în care sunt în continuare valabile aceste restricţii având acum un indice al îmbolnăvirilor de 1,11.

De asemenea, începând de luni, vor fi valabile restricţii suplimentare privind circulaţia în weekend şi programul magazinelor în oraşul Băicoi şi în comunele Cosminele şi Olari, unde rata de infectare cu noul coronavirus este de peste 4/1/000. Astfel de măsuri sunt deja valabile în alte trei comune. AGERPRES / (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale