Prahova: Sebastian Ghiță, audiat prin videoconferință; Tribunalul a rămas în pronunțare privind arestarea sa

Prahova: Sebastian Ghiță, audiat prin videoconferință; Tribunalul a rămas în pronunțare privind arestarea sa

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost audiat prin videoconferință, marți, la Tribunalul Prahova în dosarul în care DNA Ploiești a cerut emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia în speța în care este cercetat alături de cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Surse judiciare au declarat că Ghiță a fost prezent la audierea prin videoconferință și și-a menținut declarațiile date în cursul urmăririi penale efectuate în acest dosar.

Instanța a rămas în pronunțare asupra cererii DNA privind emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele omului de afaceri.

Procurorii DNA Ploiești cer arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

În aceeași speță sunt inculpați, printre alții, Iulian Herțanu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”