Prahova: Staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi municipiile Ploieşti şi Câmpina sunt în zona galbenă

Prahova: Staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi municipiile Ploieşti şi Câmpina sunt în zona galbenă

Staţiunile montane de pe Valea Prahovei, dar şi municipiile Ploieşti şi Câmpina sunt, începând de joi, în zona galbenă, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova.

Potrivit hotărârii CJSU la baza căreia a stat rata de infectare cu noul coronavirus raportată, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, măsurile specifice fiecărui interval de referinţă al incidenţei cumulate la 14 zile vor fi aplicate începând de joi şi vor fi actualizate ori de câte ori situaţia o impune.

Astfel, raportat la incidenţa cazurilor luată în calcul de autorităţi, cinci comune care au rata de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori se află în zona roşie, cu restricţiile aferente, în una dintre ele urmând să fie aplicate măsuri restrictive suplimentare în weekend, din cauza indicelui de peste 4 la mie.

De asemenea, conform documentului, în municipiile Ploieşti şi Câmpina, dar şi în staţiunile Sinaia, Buşteni şi Azuga se vor aplica restricţiile aferente zonei galbene, rata de infectare fiind mai mare de 1,5 la mie şi mai mică sau egală cu 3/1.000.

Rata de infectare raportată, joi, de DSP Prahova situa Sinaia în zona roşie, cu un indice de 3,06. AGERPRES/ (AS- autor: Anamaria Constantin, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...