Prahova: Un consilier local, pădurari şi un inginer, implicaţi în furtul de lemne; reţeaua accesa ilegal Radarul Pădurilor(surse)

Prahova: Un consilier local, pădurari şi un inginer, implicaţi în furtul de lemne; reţeaua accesa ilegal Radarul Pădurilor(surse)

Un consilier local, doi pădurari şi un inginer silvic ar fi implicaţi în dosarul privind furtul de lemne în care poliţiştii efectuează, marţi, percheziţii în judeţele Prahova şi Dâmboviţa, ei fiind bănuiţi inclusiv de accesarea ilegală a Radarului Pădurilor, au declarat, pentru AGERPRES, surse apropiate anchetei.

Potrivit acestora, în reţea ar fi implicat consilierul local de la Păuleşti, Cristian Duma, care ar deţine o firmă de exploatări silvice, un pădurar din Ghighiu şi un altul din Cocoşeşti, dar şi un inginer silvic din Dâmboviţa.

Sursele citate spun că modul de operare al reţelei consta fie în declararea la partizile silvice din exploatare a unor cantităţi mai mici de lemn decât cele pe care le aveau de tăiat, surplusul fiind vândut, fie în accesarea Radarului Pădurilor utilizând conturile unor funcţionari de la ocoale silvice, fără acordul acestora din urmă, pentru modificarea cantităţilor de lemne.

La percheziţii a fost găsită, printre altele, o marcă falsă destinată marcării lemnului, au precizat sursele menţionate.

Poliţiştii efectuează, marţi dimineaţă, cinci percheziţii în judeţele Prahova şi Dâmboviţa la persoane bănuite de comiterea unor furturi de lemne, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 20.000 lei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 - 2018, persoanele bănuite ar fi sustras diverse cantităţi de material lemnos din fondul forestier aflat în administrarea Ocolului Silvic Ploieşti, activitatea infracţională fiind precedată de marcarea arborilor fără respectarea normelor legale, precum şi cu încălcarea procedurilor de lucru specifice domeniului exploatărilor silvice.

În urma percheziţiilor, trei persoane vor fi duse la audieri.

La activităţi participă şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile "Matei Basarab" Ploieşti. AGERPRES / (AS - autor: Anamaria Toma, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale