Prahova: Ursoaica de la Cheia și puii ei, capturați și duși la Grădina Zoologică Bucov

Prahova: Ursoaica de la Cheia și puii ei, capturați și duși la Grădina Zoologică Bucov

O ursoaică și puii ei care, în ultimele zile, au intrat în mai multe gospodării din stațiunea Cheia omorând zeci de animale au fost capturați de autorități, în noaptea de miercuri spre joi, animalele fiind duse la Grădina Zoologică Bucov în vederea relocării, potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Prahova.

Dintr-un comunicat de presă transmis de IJJ Prahova reiese că ursoaica a coborât din nou în stațiune în noaptea de miercuri spre joi, jandarmii care patrulau în zonă, dar și localnicii încercând să o alunge.

În urma acestui demers, animalele s-au urcat într-un copac dintr-o curte, fiind anunțate instituțiile competente pentru prinderea lor, respectiv Direcția Silvică și Grădina Zoologică Bucov.

Ursoaica și puii au fost tranchilizați, duși la Grădina Zoologică Bucov și sunt în afara oricărui pericol.

Acțiunea a fost coordonată de prefectul Mădălina Lupea și șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, Liviu Coman.

Prefectul Mădălina Lupea a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul acestei zile animalele vor fi relocate, iar autoritățile sunt pregătite în acest sens, așteptând să le fie comunicată destinația.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Nona Jalbă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro