Prahova: Zece persoane reţinute într-un dosar de trafic de droguri de risc şi etnobotanice

Prahova: Zece persoane reţinute într-un dosar de trafic de droguri de risc şi etnobotanice

Zece persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii efectuate în judeţul Prahova şi municipiile Galaţi şi Brăila pentru destructurarea unei grupări specializate în traficul de droguri de risc şi substanţe cu efecte psihoactive.

Potrivit unui comunicat emis, joi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, în acest dosar au fost efectuate, miercuri, 12 percheziţii de către poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti şi Galaţi, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT Ploieşti.

"Din cercetări au rezultat indicii că, începând din anul 2017, trei persoane din Galaţi şi Brăila ar fi desfăşurat activităţi de trafic de substanţe noi cu efecte psihoactive ('etnobotanice') în Brăila şi Galaţi. Totodată, sprijinite de alţi complici, s-ar fi deplasat periodic în Prahova, unde ar fi comercializat en-gross astfel de substanţe către dealeri secundari. O parte dintre membrii grupării s-ar fi aprovizionat cu cannabis din Spania, drogurile fiind comercializate în judeţul Prahova", arată sursa citată.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate două kilograme de materie vegetală şi substanţe pulverulente destinate comercializării, cântare electronice, telefoane mobile, 28.000 de lei, 520 de lire sterline şi 150 de euro.

De asemenea, 60 de persoane au fost duse la audieri, zece dintre ele fiind ulterior reţinute.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc, pentru consumul propriu, fără drept şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. La acţiune au participat şi jandarmi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

3 Citiți și judecați voi...

4 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

5 Așa o fi?