Prăpăd în Italia: grindină de mărimea unei mingi de tenis a făcut ravagii

Prăpăd în Italia: grindină de mărimea unei mingi de tenis a făcut ravagii

Valul de căldură afectează o bună parte a lumii, iar Grecia, sudul Italiei, Turcia și Croația sunt cuprinse de incendii devastatoare de vegetație. De asemenea, în nordul Italiei, dar și în Germania, vântul a suflat cu peste 100 km/h, iar căderile de grindină au făcut prăpăd.

Grindină gigant în regiunea italiană Veneto. Foto Twitter/ Centinela35

Pe rețelele de socializare au fost publicate videoclipuri cu căderile de grindină din regiunea italiană Veneto. În această regiune grindina a fost de mărimea unei mingi de tenis, având până la 19 centimetri în diametru, conform Știrile Pro TV .

Mai mulți posesori de autoturisme și-au găsit mașinile distruse. În plus, 10 persoane s-au prezentat la spital cu răni.

A început să cadă această grindină enormă, nu îi putem spune grindină, erau pietroaie. a distrus tot, agricultură. Ziceau bătrâni de 80 de ani că ei nu au mai văzut așa ceva”, a afirmat o româncă care locuiește în apropiere de orașul italian Verona, Camelia Bichiș.

Un alt oraș italian a fost afectat de vremea severă. În Milano, vântul puternic a smuls copaci din rădăcini, traficul a fost complet dat peste cap și a cauzat pene de curent.

În plus, o aeronavă care decolase de pe unul dintre aeroporturile din Milano cu destinația New York a fost deturnat la Roma din pricina grindinei care i-a avariat fuzelajul.

Totodată, în Sicilia termometrele au indicat 47 de grade Celsius, iar mai multe incendii violente au izbucnit în apropiere de aeroportul din Palermo. Ulterior, aeroportul a fost închis pe toată durata nopții.

A luat foc o pădure din apropiere. Multe zboruri au fost anulate. Noi am fost nevoiți să mergem să luăm un prieten care ajungea din Maroc pe aeroportul Comiso, am parcurs foarte mulți km”, a afirmat o româncă din Sicilia, Ionela Ioana.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?