Pras Michel, fost membru al grupului The Fugees, găsit vinovat de conspirație politică

Pras Michel, fost membru al grupului The Fugees, găsit vinovat de conspirație politică

Muzicianul Pras Michel, în vârstă de 50 de ani, a fost judecat la Washington pentru rolul avut într-o campanie ilegală de lobby desfăşurată în Statele Unite de cetăţeanul malaezian Low Taek Jho.

Pras Michel foto: FB/Pras Michel

Pras Michel a fost acuzat că a canalizat bani de la finanțatorul malaezian, acum fugar, prin diverși intermediar/donatori către campania de realegere a lui Barack Obama din 2012, apoi a încercat să influențeze o anchetă a Departamentului de Justiție și să influențeze un caz de extrădare în numele Chinei, sub administrația Trump, relatează ABC News .

Între 2012 şi 2017, vedeta hip-hop ar fi primit aproximativ 100 de milioane de dolari de la Low Taek Jho, considerat creierul în scandalul privind fondul suveran de avere din Malaezia 1MDB. Potrivit autorităţilor americane, această sumă mare ar fi fost parţial folosită pentru contribuţii la campania prezidenţială a lui Barack Obama din 2012. Donaţiile din străinătate fiind interzise în Statele Unite, ar fi fost făcute prin intermediul unor împrumuturi şi al companiilor offshore.

Un juriu din Washington, D.C., Curtea Federală, l-a găsit vinovat de toate cele 10 capete de acuzare, inclusiv conspirație și faptul că a acționat ca agent neînregistrat al unui guvern străin, fapte pentru care riscă până la 20 de ani de închisoare.

Apărarea a susținut că rapperul a vrut pur și simplu să facă bani și a primit sfaturi juridice proaste pe măsură ce s-a „reinventat” în lumea politicii.

"Acest lucru nu s-a terminat", a spus avocatul rapperului David Kenner, după aflarea verdictului. "Rămân foarte, foarte încrezător că vom învinge în cele din urmă."

În Statele Unite, donaţiile provenite din străinătate sunt interzise.

În același proces a fost audiat și Leonardo DiCaprio . Actorul a depus mărturie şi a relatat felul în care l-a cunoscut pe Pras Michel în timpul „unor petreceri somptuoase" organizate de un finanţator malaezian aflat în centrul unuia dintre cele mai mari scandaluri de corupţie din lume

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale