Precizie germană: producătorul de dulciuri Ferrero obligat de un tribunal să afișeze numărul bomboanelor din cutiile Raffaello

Un tribunal din Germania a dispus ca producătorul de dulciuri Ferrero să afișeze numărul bomboanelor din fiecare cutie de Raffaello prezente pe rafturile din Germania, informează The Telegraph.

Germania este binecunoscută pentru hotărârile judecătorești privind chiar și cele mai mici detalii din viața de zi cu zi. Însă, tribunalul din Frankfurt a dus pasiunea acestei țări pentru precizie către noi culmi, săptămâna aceasta, când a obligat producător Ferrero să specifice numărul bomboanelor Raffaello din fiecare cutie vândută în Germania.

Tribunalul a stabilit că producătorul italian de dulciuri încalcă regulamentul Uniunii Europene potrivit căruia numărul de dulciuri aflate într-o cutie trebuie afișat pe ambalaj, precizează sursa citată.

Cazul a fost înaintat tribunalului de Centrul pentru protecția consumatorilor în urma unei sesizări primită de la un consumator individual.

Ferrero, care comercializează cutii Raffaello conținând bomboane ambalate individual afișează în prezent doar cantitatea totală a acestora — în Germania, cutiile de Raffaello având greutatea de 40 de grame, 150 de grame și 230 de grame.

Potrivit regulamentului Uniunii Europene, produsele din ciocolată și înghețata pot fi vândute specificând numai greutatea dacă produsele nu sunt împachetate individual în ambalajul final. Însă, atunci când au propriul lor ambalaj în cadrul cutiei, cantitatea lor trebuie specificată, notează The Telegraph.

Producătorul a contestat fără succes hotărârea argumentând că regulamentul nu ar trebui aplicat în cazul său deoarece învelișul fiecărei bomboane este un ''separator'', nu un ambalaj în sine.

Deși hotărârea tribunalului se aplică numai în cazul dulciurilor vândute în Germania, ea ar putea avea efecte și în alte țări în care ar putea fi emise dispoziții asemănătoare.

Tribunalul a specificat că, în cazul în care este imposibilă precizarea numărului exact al bomboanelor din fiecare cutie, compania poate afișa o cifră aproximativă.

Ferrero a anunțat în cadrul unui comunicat că va face apel precizând că implementarea hotărârii ar putea afecta ''practica standard'' și ar ''impacta întreaga industrie a dulciurilor''.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?