Predoiu: Convocarea intempestivă a Camerei - lipsă de respect față de Parlament și de legi

Predoiu: Convocarea intempestivă a Camerei - lipsă de respect față de Parlament și de legi

Vicepreședintele liberal al Camerei Deputaților, Cătălin Predoiu, consideră că prin convocarea, luni, într-un timp foarte scurt, a plenului forului în sesiune extraordinară, președintele Liviu Dragnea a arătat lipsă de respect față de propriul partid, față de Opoziție, de Parlament și de legi.

"Este măsura lipsei de respect pe care președintele Camerei o arată în primul rând față de propriul partid, apoi față de Opoziție, față de Parlament și, cel mai important, față de legi. Această convocare intempestivă încalcă articolul 34 din Statutul deputaților și senatorilor, litera J, care prevede dreptul parlamentarului de a vota. Or, convocând Parlamentul, într-un interval de mai puțin de o oră, este imposibil ca deputații să își poată exercita dreptul la vot. Protestez în numele colegilor mei pentru faptul că nu au avut nici timp să reacționeze, nici timp să ajungă la Parlament, nu au avut posibilitatea să își exprime o poziție cu privire la ordinea de zi a sesiunii extraordinare, cu privire la programul Camerei Deputaților. Este o încălcare flagrantă a legii și, ca atare, un abuz. Și acest abuz demonstrează o manieră dictatorială de a conduce Camera Deputaților, pe care PNL, Opoziția, o respinge categoric", a afirmat Cătălin Predoiu, luni, la Parlament.

El a precizat că a fost anunțat telefonic, duminică, de ședința Biroului permanent, ordinea de zi primind-o "la momentul începerii Bp".

Plenul Camerei Deputaților a aprobat luni programul de lucru și proiectul ordinii de zi pentru sesiunea extraordinară cu 27 de voturi "pentru" și 15 "împotrivă". În această sesiune extraordinară vor fi dezbătute și votate cele două ordonanțe ale Guvernului referitoare la achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși "Cumințenia pământului" și un proiect de lege privind respingerea ordonanței prin care au fost majorate salariile demnitarilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…