Predoiu: Convocarea intempestivă a Camerei - lipsă de respect față de Parlament și de legi

Predoiu: Convocarea intempestivă a Camerei - lipsă de respect față de Parlament și de legi

Vicepreședintele liberal al Camerei Deputaților, Cătălin Predoiu, consideră că prin convocarea, luni, într-un timp foarte scurt, a plenului forului în sesiune extraordinară, președintele Liviu Dragnea a arătat lipsă de respect față de propriul partid, față de Opoziție, de Parlament și de legi.

"Este măsura lipsei de respect pe care președintele Camerei o arată în primul rând față de propriul partid, apoi față de Opoziție, față de Parlament și, cel mai important, față de legi. Această convocare intempestivă încalcă articolul 34 din Statutul deputaților și senatorilor, litera J, care prevede dreptul parlamentarului de a vota. Or, convocând Parlamentul, într-un interval de mai puțin de o oră, este imposibil ca deputații să își poată exercita dreptul la vot. Protestez în numele colegilor mei pentru faptul că nu au avut nici timp să reacționeze, nici timp să ajungă la Parlament, nu au avut posibilitatea să își exprime o poziție cu privire la ordinea de zi a sesiunii extraordinare, cu privire la programul Camerei Deputaților. Este o încălcare flagrantă a legii și, ca atare, un abuz. Și acest abuz demonstrează o manieră dictatorială de a conduce Camera Deputaților, pe care PNL, Opoziția, o respinge categoric", a afirmat Cătălin Predoiu, luni, la Parlament.

El a precizat că a fost anunțat telefonic, duminică, de ședința Biroului permanent, ordinea de zi primind-o "la momentul începerii Bp".

Plenul Camerei Deputaților a aprobat luni programul de lucru și proiectul ordinii de zi pentru sesiunea extraordinară cu 27 de voturi "pentru" și 15 "împotrivă". În această sesiune extraordinară vor fi dezbătute și votate cele două ordonanțe ale Guvernului referitoare la achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși "Cumințenia pământului" și un proiect de lege privind respingerea ordonanței prin care au fost majorate salariile demnitarilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?