Predoiu, după percheziţiile de amploare ale DIICOT: Statul va da o ripostă fermă tuturor infractorilor

Predoiu, după percheziţiile de amploare ale DIICOT: Statul va da o ripostă fermă tuturor infractorilor

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, după percheziţiile de amploare efectuate în toată ţara de DIICOT şi Poliţia Română, că statul va da "o ripostă fermă tuturor infractorilor".

"Ministerul Justiţiei salută operaţiunile desfăşurate astăzi de Parchetul de pe lângă ÎCCJ, prin DIICOT, de combatere a crimei organizate şi felicită procurorii DIICOT care au gândit, pregătit şi desfăşurat această operaţiune. Combaterea crimei organizate, a corupţiei, a traficului de persoane, a traficului de minori, infracţiunile la adresa integrităţii fizice şi sexuale, a tuturor formelor de infracţionalitate, reprezintă o comandă şi urgenţă socială importantă în cel mai înalt grad pentru cei care sunt chemaţi să protejeze cetăţenii prin aplicarea politicii penale a statului", a spus Predoiu într-un comunicat de presă.

Predoiu îi avertizează pe cei care intenţionează să încalce legea că statul "va da o ripostă fermă tuturor infractorilor".

"Ceea ce a început, va continua. Avertizez pe toţi cei care au intenţia de a săvârşi infracţiuni: statul va da o ripostă fermă tuturor infractorilor. Către cei care se ascund de aplicarea legii române: mai devreme sau mai târziu, legea română vi se va aplica. Cer procurorilor să îşi continue acţiunea lor de protejare a cetăţenilor faţă de infractori, pe baza legii şi a adevărului", transmite ministrul Justiţiei.

DIICOT şi Poliţia Română au declanşat, miercuri, o amplă operaţiune în toată ţara de destructurare a unor grupări de crimă organizată, în cadrul căreia au fost efectuate 386 de percheziţii domiciliare. Acţiunea vizează şi lideri importanţi ai unor grupări care acţionau în străinătate, dar care s-au întors în ţară din cauza pandemiei de COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...