Predoiu: 'Legea Dragnea' denotă o mentalitate de tip mafiot; dacă va fi adoptată, o vom contesta la CCR

Predoiu: 'Legea Dragnea' denotă o mentalitate de tip mafiot; dacă va fi adoptată, o vom contesta la CCR

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat miercuri că Partidul Național Liberal va contesta la Curtea Constituțională legea demnității dacă va fi adoptată de Camera Deputaților, susținând că acest act normativ denotă o "mentalitate de tip mafiot".

"Acest 'proiect de lege Dragnea', promovat în Parlamentul României, este o rușine, denotă o mentalitate de tip mafiot, urmărește să introducă în societate tăcerea care s-a instalat de ani de zile în Teleorman sub conducerea aceluiași domn Dragnea. Nu putem funcționa după legea Omertei — legea tăcerii folosită între mafioți și impusă comunităților în care mafioții își desfășoară afacerile. Această societate nu mai poate fi oprită din a-și exprima puncte de vedere, opinii, a critica și așa mai departe. În plus, denotă o ignoranță totală a dlui Dragnea pentru că avem în Codul Civil un capitol, un titlu de fapt, care protejează demnitatea, imaginea, viața privată cu mijloace extrem de moderne. Este un titlu care a avut ca model Codul elvețian civil. Nu este nevoie de o astfel de lege. Ea arată o mentalitate de tip mafiot, de tip totalitar", a susținut Predoiu, la Parlament.

El a spus că PNL va ataca legea la CCR dacă va fi adoptată, deoarece încalcă mai multe libertăți fundamentale.

"Este de neacceptat și evident că o vom ataca la Curtea Constituțională. Vor fi nenumărate motive de neconstituționalitate pentru că încalcă libertăți fundamentale de exprimare, de informare, libertatea presei. (...) Este o mostră de politică expirată", a adăugat Predoiu.

Proiectul de lege a figurat miercuri pe ordinea de zi a plenului Camerei. După mai multe dispute între PSD și PNL, ședința plenului a fost suspendată.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!