Predoiu: Olguța Vasilescu pare a socoti gospodăria standard după modelul unui lider PSD

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a criticat intenția guvernului de a introduce un impozit pe gospodării.

Predoiu a afirmat că 'interesantă este însă lista de deduceri: cheltuieli cu consultanță fiscală, abonamente la fitness și la sălile de dans, abonamente la clinici și grădinițe private'.

"(...) Adică, Olguța (n.r. — Olguța Vasilescu) — drăguța pare a socoti gospodăria standard după modelul de gospodărie standard a unui lider PSD. Aceasta înseamnă că familiile cu venituri mici nu vor avea ce deconta și vor plăti impozit de 10% dintr-o bază impozabilă mai mare decât cei care iși permit servicii de lux. Un lucru e cert, vom avea cu toții nevoie de consultanți fiscali, care sa facă socoteala birurilor puse de PSD", susține Predoiu într-o postare pe Facebook.

Ministerul de Finanțe are în lucru un proiect de modificare a Codului fiscal, printre propuneri numărându-se introducerea de la 1 ianuarie 2018 a unei cote unice de impozit pe venit de 10%, acordarea unor deduceri fiscale și introducerea noțiunii de gospodărie recunoscută fiscal, a anunțat miercuri ministrul Viorel Ștefan.

"În cadrul Ministerului de Finanțe, de două luni de zile, funcționează colective de lucru mixte, salariați din Ministerul de Finanțe împreună cu reprezentanți ai structurilor asociative, patronale, corpuri profesionale — consultați fiscali, auditori, experți contabili (...) în ideea ca, împreună, să promovăm un proiect de modificare a Codului fiscal în linie cu angajamentul nostru din programul de guvernare. În cadrul acestor colective de lucru s-a luat în dezbatere și ideea de reorganizare a modului de gestiune a impozitului pe venit, în sensul reintroducerii globalizării veniturilor și impozitării veniturilor globale. Acest lucru nu înseamnă sub nicio formă o nouă taxă sau o nouă formă de impozitare, ci vorbim despre aceeași cotă unică, care este 16% astăzi, iar intenția este ca, începând cu 1 ianuarie 2018, să fie 10% și care să se aplice la veniturile globalizate, să se aplice la toate veniturile indiferent de sursa lor proveniență", a declarat Ștefan, miercuri, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

5 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul