Predoiu spune că raportul comisiei de anchetă cu privire la arhiva SIPA a fost trimis către CSAT

Predoiu spune că raportul comisiei de anchetă cu privire la arhiva SIPA a fost trimis către CSAT

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, a declarat luni că în timpul mandatului său nu s-a intrat în arhiva SIPA, iar raportul comisiei de anchetă cu privire la această arhivă a fost trimis către CSAT.

"Raportul (comisiei de anchetă referitor la arhiva SIPA — n.r.) a fost trimis la CSAT. În timpul mandatului meu nu s-a intrat în arhiva SIPA, arhiva a rămas sigilată pe toată durata mandatului meu. Legat de trecut, într-adevăr, am cerut comisiei respective o dare de seamă, un raport, pentru că înainte de mandatul meu se intrase în arhiva SIPA și raportul plecând de la prevederile legale privind securitatea națională l-am înaintat instituțiilor abilitate. Pentru viitor, atunci, la momentul respectiv, am făcut o dezbatere publică și o consultare inter-instituțională, am redactat un proiect de lege pus în dezbatere publică care prevedea ca această arhivă să fie transferată la Arhivele Naționale și l-am trimis Secretariatului General al Guvernului. Asta e tot ce pot să vă spun despre arhiva SIPA" a spus Predoiu, la Palatul Parlamentului, întrebat ce s-a întâmplat cu arhiva SIPA după ce a plecat Tudor Chiuariu de la Ministerul Justiției și ce s-a întâmplat cu raportul făcut de comisia de anchetă referitor la arhiva SIPA.

Predoiu a adăugat că nu poate comenta conținutul acelui raport, pentru că acolo nu sunt informații publice.

"În mandatul meu arhiva a fost sigilată, ușa arhivei a fost sigilată și nu s-a intrat în arhiva SIPA. Ministerul Justiției nu are nicio atribuție legată de gestionarea de arhive de servicii de informații, are cu totul alte atribuții. Raportul acela era o dare de seamă, nu era o recomandare legată de ceea ce trebuie făcut cu arhiva SIPA. (...) Cât am fost eu în mandat nu îmi aduc aminte să se fi discutat în CSAT despre acel raport", a încheiat Predoiu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?