Prefectul Capitalei: În București nu mai sunt locuri la ATI / Spitalul Colentina devine în totalitate unitate COVID / Medicii și asistenții din școlile în scenariul roșu, transferați în spitalale COVID

Prefectul Capitalei: În București nu mai sunt locuri la ATI / Spitalul Colentina devine în totalitate unitate COVID / Medicii și asistenții din școlile în scenariul roșu, transferați în spitalale COVID

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat duminică seară, că în București nu mai sunt locuri la terapie intensivă, că Spitalul Colentina va deveni integral unitate COVID, iar medicii și asistenteții din școlile aflate în scenariul roșu vor fi detașați în spitalele COVID. El a susținut că aceste decizii au fost luate într-o ședință a prefecților cu șeful DSU, Raed Arafat, scrie Hotnews .

Anunțul prefectului:
  • "În București nu mai sunt locuri la ATI. Se semnează acum un ordin de ministru și de mâine Spitalul Colentina va deveni în integralitate spital COVID, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Este o veste nemaipomenită.
  • La Spitalul "Marius Nasta" a fost trimisă o unitate mobilă și vor fi detașați medici pentru a asigura această unitate mobilă
  • Tot legat de lipsa paturilor - spitalale Floreasca și Elias vor colabora ca să asigure personalul medical pentru spitalul modular de la Elias.
  • Medicii și asistenții școlari de la școlile care au trecut în scenariul roșu, deci care nu mai au copii la școală, vor fi detașați la spitalele care tratează pacienți cu COVID".
Prefectul a făcut aceste declarații duminică seară, la sediul Prefecturii.

Prefectul Capitalei a mai anunțat că luni, de la ora 15.00, se va întruni Comitetul pentru Situații de Urgență București.

Ulterior, el a spus, într-o intervenție la Digi 24, că în videoconferința cu prefecții Raed Arafat a mai informat că în România mai sunt "în jur de 20 de municipii" în care a fost depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori și care "trebuie să ia de urgență" aceleași măsuri ca în București. El a exemplificat cu Zalău, Miercurea Ciuc, Bacău, Alexandria, Deva, Sfântu Gheorghe, Piatra Neamț.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică, principalele măsuri care trebuie aplicate în Capitală odată cu depășirea ratei de infectare de 3 la mia de locuitori:
  • Obligativitatea purtării măștii în toate spațiile deschise, alături de spațiile închise
  • Suspendarea cursurilor școlare și organizarea orelor în sistem online în toate școlile
  • Suspendarea activităților în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele
Potrivit Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă, în 24 de ore DSP transmite către prefectură datele privind rata de infectare, iar prefectul convoacă Comitetul pentru Situații de Urgență în maximum 48 de ore, pentru a decide implementarea măsurilor.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

2 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

3 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

4 VIDEO Soldații Rusiei se răscoală. Ce-a pățit un ofițer de top care i-a amenințat pe noii recruți: ”Sunteți toți carne de tun!”

5 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune