Preliminariile Euro 2024: Ungaria, cu steagul Ținutului Secuiesc la meciul cu Muntenegru. Ce bannere au afișat fanii

Preliminariile Euro 2024: Ungaria, cu steagul Ținutului Secuiesc la meciul cu Muntenegru. Ce bannere au afișat fanii

Naționala Ungariei a avut meci sâmbătă în Muntenegru, partidă contând pentru preliminariile Euro 2024 și încheiată 0-0.

Fanii maghiari, la meciul Muntenegru - Ungaria. Foto Facebook

Maghiarii au fost încurajați la Podgorica de o galerie numeroasă, care și-a văzut de treabă, dar care a afișat și două bannere provocatoare, unul la adresa României. Spre deosebire de alte dăți, ultrașii din țara vecină nu a mai afișat și steagul ”Ungaria Mare”.

Suporterii au agățat pe gard steagul Ținutului Secuiesc, regiunea istorică aflată în România și care a provocat de-a lungul timpului numeroase discuții aprinse între români și maghiari. Astfel, ei și-au exprimat susținerea pentru locuitorii din Ținutul Secuiesc, care cer autonomie față de țara noastră. Steagul nu este interzis de UEFA și FIFA, românii considerând totuși că afișarea acestuia reprezentă un gest ostentativ al maghiarilor la adresa României.

Steagul Ținutului Secuiesc, la meciul de la Podgorica. Foto Facebook

Steagul Ținutului Secuiesc, la meciul de la Podgorica. Foto Facebook

Suporterii Ungariei au mai avut un banner prin care dau o replică mișcării ”Black Lives Matter”, care cerea ca lumea să îngenuncheze pentru a trage un semnat de alarmă asupra situației populației de culoare din întreaga lume.

Îngenunchează doar în fața lui Dumnezeu

Pe respectivul steag al ungurilor, pe care e desenat Regele Ștefan I al Ungariei îngenunchind în fața Fecioarei Maria și oferindu-i coroana, apare, însă, sintagma HLM: „Hun Loves Mary”, prin care aceștia transmit că îngenunchează doar în fața lui Dumnezeu, a propriei patrii și a femeii pe care o iubesc, scrie presa din țara vecină.

În luna martie a acestui an, Federația Maghiară de Fotbal a emis un comunicat în care a informat că va permite folosirea steagului Ungariei Mari pe stadioane, fapt care a generat un conflict diplomatic între maghiari și români. Totuși, doar un astfel de steag a fost afișat de atunci la un meci jucat de naționala lui Marco Rossi, amicalul cu Estonia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?