Premieră istorică în SUA: Senatoarea Tammy Duckworth a venit cu bebeluşul în plen şi a votat

În vârstă de doar zece zile, Maile şi-a făcut intrarea în politica americană joi, în braţele mamei sale, senatoarea democrată Tammy Duckworth. Prima femeie care şi-a luat cu ea bebeluşul la un vot în Senatul de la Washington a fost primită cu aplauze de colegii săi, scrie AFP.

Fostă combatantă a armatei americane, Tammy Duckworth şi-a pierdut picioarele şi a trecut pe lângă moarte în Irak pe 12 noiembrie 2004, când elicopterul Blackhawk pe care îl copilota a fost atins de o rachetă.

Într-un scaun rulant, cu fetiţa adormită în poală, senatoarea şi-a exprimat votul - contra persoanei nominalizate de Donald Trump pentru conducerea NASA - declarând că toţi colegii, inclusiv şeful majorităţii republicane, Mitch McConnell, au fost "foarte cordiali şi primitori".

La 50 de ani, Tammy Duckworth a devenit, la începutul lui aprilie, prima senatoare care a născut în timpul mandatului.

Pentru a se reîntoarce joi în camera superioară, după naştere, ea a doborât o altă barieră profitând de o schimbare a regulilor votată cu o zi înainte: senatorilor li se permite de acum înainte să-şi aducă sugarii în hemiciclu în plen. Nu se permite totuşi şi accesul copiilor în vârstă de peste un an.


O altă senatoare democrată, Amy Klobuchar, a pledat în favoarea acestei schimbări menite să facă Senatul mai conciliant cu viaţa de familie. "Aceasta va fi de acum normă pentru că ne gândim că probabil şi alte mame sau taţi vor vrea de asemenea să-şi aducă bebeluşii în hemiciclu", a declarat ea.

Membrii Camerei Reprezentanţilor pot deja să-şi aducă copiii. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Simona Aruştei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala