Premieră: prim-ministrul Japoniei va vizita România

Premieră: prim-ministrul Japoniei va vizita România

 Shinzo Abe, premierul Japoniei Prim-ministrul japonez Shinzo Abe va efectua la sfârşitul săptămânii viitoare o vizită în mai multe ţări din Europa de Sud-Est, printre care şi România, informeaază agenţia de presă Kyodo. În 100 de ani, niciun premier al Japoniei nu a efectuat o vizită oficială în ţara noastră, relatează Adevărul.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a anunţat vineri că va efectua la sfârşitul săptămânii viitoare vizite în mai multe ţări din Europa de Sud-Est. Printre ţările vizitate se numără România, Bulgaria, Serbia şi ţările baltice: Estonia, Letonia şi Lituania.

Aceasta va fi prima deplasare efectuată în aceste state de un premier nipon. „Voi extinde graniţele diplomaţiei japoneze, confirmând în acelaşi timp coordonarea noastră strânsă asupra problemei Coreei de Nord şi altor chestiuni presante cu care se confruntă comunitatea internaţională”, a declarat Abe la o întâlnire între guvern şi coaliţia la putere, a formaţiunii sale Partidul Liberal Democrat cu partidul mai mic Komeito.

Abe va părăsi Japonia pe 12 ianuarie şi se va întoarce pe 17 ianuarie. De-a lungul anilor, în special după Revoluţie, mai mulţi premieri ai României au efectuat vizite oficiale în Japonia. Deşi Japonia este una dintre cele mai mari puteri economice ale lumii, numărul trei, după SUA şi China, investiţiile japoneze în România nu sunt la acelaşi nivel, fiind de doar 178 milioane euro la nivelul anului 2014.

În ultimii ani se constată o creştere a acestor investiţii, în special în industria auto. Potrivit datelor Camerei de Comerţ Japoneze în România, firmele japoneze au 50 de fabrici pe piaţa locală, având în organigramă peste 38.000 de angajaţi români.Citește și:

populare
astăzi

1 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

2 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

3 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

4 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO

5 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…