PREMIERĂ/O inculpată pentru evaziune fiscală a acceptat aproape 8 ani de închisoare printr-un acord de recunoaștere cu procurorii DNA

PREMIERĂ/O inculpată pentru evaziune fiscală a acceptat aproape 8 ani de închisoare printr-un acord de recunoaștere cu procurorii DNA

O inculpată pentru evaziune fiscală și spălare de bani a acceptat să facă aproape 8 ani de închisoare cu executare printr-un acord de recunoaștere cu procurorii Anticorupție. Acordul a fost încheiat între DNA Constanța și Eugenia Doina Mănăilescu, conform portalului instanței.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Anticorupție – ST Constanța care au calculat un prejudiciu de aproape 25 de milioane de euro. Magistrații au trimis dosarul spre judecată Tribunalului Constanța.

Speța a fost disjunsă dintr-un alt dosar, în care inculpații, administratorii unei societăți, au fost trimiși în judecată pentru constituire de grup infracțional.

Faptele ar fi fost comise în perioada 2006-2011 și ar fi constat, printre altele, în emiterea fictivă a peste 1000 de facturi fiscale în domeniul cerealelor, în valoare de peste 100 de milioane de lei.

Conform legislației în vigoare, dacă prejudiciul dintr-un dosar de evaziune fiscală depășește 500.000 de euro, pedepsele sunt încadrate între 9 și 15 ani cu executare.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”